ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Έχεις μεικτή επιδερμίδα; 3 βήματα που πρέπει να υπάρχουν στην skincare ρουτίνα σου

Τα έξυπνα προϊόντα που πρέπει να χρησιμοποιήσεις για την skincare ρουτίνα σου.

12.10.2021
φροντίδα προσώπου μεικτή επιδερμίδα istock

Ίσως έχεις και’ συ αναρωτηθεί -πιθανώς κοιτάζοντας εκείνο το ράφι με τα προϊόντα που τελικά ποτέ δεν αγάπησε η επιδερμίδα σου: πόσες δοκιμές (και πιθανά λάθη) χρειάζεται να κάνει μια γυναίκα ώστε να καταλήξει στην ιδανική skincare ρουτίνα; Ιδανικά, όσο λιγότερα τόσο το καλύτερο, ωστόσο αυτό είναι μάλλον δύσκολο, ειδικά με τόσες υπέροχες συνθέσεις skincare που κυκλοφορούν.

Ειδικά στην περίπτωση της μεικτής επιδερμίδας, η επιλογή του σωστού skincare είναι σαν… παζλ! Λογικό, καθώς αντιμετωπίζεις λίγο απ’ όλα τα SOS θέματα του skincare: λιπαρότητα, ξηρότητα, ακόμη και ακμή σε κάποιες περιπτώσεις. Όσες έχουν μεικτή επιδερμίδα γνωρίζουν ότι μπορεί να παλεύουν για να καταπολεμήσουν τη λιπαρότητα στην ζώνη T του προσώπου τους ενώ την ίδια στιγμή πρέπει ν’ αντιμετωπίσουν και την ξηρότητα σε άλλες περιοχές του, όπως π.χ. τα μάγουλα. Όταν λοιπόν σχεδιάζουμε την skincare ρουτίνα μας, είναι καλό να αναζητούμε oil-free φόρμουλες και προϊόντα περιποίησης που μπορούν ν’ αποκαταστήσουν την υγρασία στα πιο ξηρά σημεία της επιδερμίδας μας, χωρίς ωστόσο να φράξουν τους πόρους που ήδη επιβαρύνονται από το υπερβολικό σμήγμα σε κάποια σημεία του προσώπου.

Αν χρειάζεσαι λίγη καθοδήγηση, διάβασε παρακάτω έναν απλό οδηγό για τη δημιουργία της βασικής skincare ρουτίνας για την μεικτή επιδερμίδα.

Βήμα 1ο : Καθαρισμός

Ό,τι τύπο επιδερμίδας κι’ αν έχεις, ο καθαρισμός είναι αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό πρώτο βήμα. Εστίασε στην ελαχιστοποίηση της λιπαρότητας ώστε να θέσεις υπό έλεγχο τυχόν σπυράκια που καραδοκούν, συμβουλεύουν οι experts. Αναζήτησε συνθέσεις που απομακρύνουν την υπερβολική λιπαρότητα από την ζώνη T (και συμβάλλουν στην καταπολέμηση της ακμής, αν έχεις), χωρίς ωστόσο να αφυδατώνουν περισσότερο τις υπόλοιπες ζώνες του προσώπου που έχουν ανάγκη από ενυδάτωση. 

Διάβασε τα υπόλοιπα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις στο elle.gr 

Αγαπημένο