ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Γιατί οι αθλητές κάνουν καλύτερο (και περισσότερο) σεξ

Η αλήθεια πίσω από τη φήμη ότι οι αθλητές είναι καλύτεροι εραστές.
2
'

Σίγουρα θα καρφωθείς στους κοιλιακούς του και στους καλογυμνασμένους μηρούς του την ώρα που παρακολουθείς στην τηλεόραση έναν από τους αγαπημένους σου αθλητές να αγωνίζεται στο άθλημά του. Και εκτός από τις κλασσικές σκέψεις για το πόσες ώρες σκληρής προπόνησης έχει αφιερώσει για να πετύχει μια διάκριση ίσως αναρωτηθείς κι αυτό: πώς να είναι άραγε στο κρεβάτι. Η φήμη ότι οι αθλητές έχουν τις καλύτερες σεξουαλικές επιδόσεις δεν είναι κάτι νέο. Πολύ συχνά όμως φλερτάρει ανάμεσα στην φαντασία και στις λογικές εκτιμήσεις καθώς κάποιοι νομίζουν ότι οι αθλητές είναι ρομπότ που απλά ακολουθούν ένα αυστηρό πρόγραμμα προπόνησης και στερούνται τις απολαύσεις της ζωής -πιθανόν και το σεξ-. Η αλήθεια είναι όμως ότι η έρευνα επιβεβαιώνει ότι οι αθλητές όχι μόνο έχουν συνήθως πιο ανεβασμένη λίμπιντο άλλα και καλύτερες σεξουαλικές επιδόσεις. Να σου υπενθυμίσω ότι στους Ολυμπιακούς του Ρίο η Διεθνής Επιτροπή είχε προημηθεύσει τους 10.500 αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες με 450.000 προφυλακτικά (αν κάνεις τα μαθηματικά θα ανακαλύψεις ότι αυτό αντιστοιχει σε 40 περίπου προφυλακτικά στον καθένα). Ο Terrence Jamison Sports Management παραθέτει μερικούς αντικειμενικούς λόγους που εξηγούν γιατί οι αθλητές είναι ευνόητα και ξεκάθαρα καλύτεροι στο σεξ.  

Έχουν καλύτερη εικόνα σώματος

Πολλές έρευνες αποδεικνύουν ότι όσο μεγαλύτερη είναι η αυτοπεποίθησή σου σε σχέση με την εικόνα του σώματός σου τόσο αυξάνεται και η σεξουαλική σου αυτοπεποίθηση. Κι αυτή σίγουρα δεν λείπει από τους αθλητές χάρη στα καλογυμνασμένα γραμματωμένα τους σώματα αποτέλεσμα σκληρής εξάσκησης.

Διάβασε κι αυτό: Πώς και γιατί η γυμναστική βελτιώνει τη σεξουαλική σου ζωή

Έχουν μεγαλύτερη αντοχή

Το καλό σεξ πάει πακέτο με την καλή φυσική κατάσταση. Στο σεξ μην ξεχνάς ότι το βασικό σου εργαλείο κατά την αναζήτηση της ηδονής είναι το σώμα σου κι όχι μόνο το σώμα του συντρόφου σου. Οι αθλητές είναι αναμενόμενο λόγω καλής φυσικής κατάστασης και λόγω του ότι απέχουν από βλαβερές για τον οργανισμός συνήθειες έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σεξ.

Βλέπουν το σεξ σαν παιχνίδι

Στον εγκέφαλο του αθλητή υπάρχει η ιδέα του αγωνίζομαι για να κερδίσω ή να έχω την καλύτερη επίδοση. Για πολλούς όμως το άθλημα τους είναι ένα παιχνίδι οπότε είναι εξοικειωμένοι με παραμέτρους που έτσι κι αλλιώς ευνοούν τη σεξουαλική συμπεριφορά.

Έχουν μάθει να εκτονώνουν σωματικά το στρες τους

Όπως για παράδειγμα μέσω της σκληρής τους προπόνησης. Το σεξ είναι επίσης ένας σωματικός τρόπος εκτόνωσης που είναι οικείος στους μηχανισμούς με τους οποίους ηρεμεί ένας αθλητής. Αυτό σημαίνει ότι ένας αθλητής ή μια αθλήτρια μπορεί να επιδιώκει να κάνει πιο συχνά σεξ για αγχολυτικούς λόγους. Όσο πιο συχνά κάνεις σεξ τόσο περισσότερη εμπειρία στο σεξ αποκτάς. Τον θυμάσαι πιστεύω αυτόν τον κανόνα. Γιατί είναι χρήσιμη ως πληροφορία είτε είσαι αθλητής είτε όχι ιδιαίτερα αν η αναβάθμιση της σεξουαλικής σου ζωής είναι κάτι που σε ενδιαφέρει.

Διάβασε κι αυτό: Γιατί οι κολυμβήτριες είναι πιο ενεργές σεξουαλικά

 

Αγαπημένο