ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

5 Λόγοι για τους οποίους τα ζευγάρια που ιδρώνουν μαζί, μένουν μαζί

Η έρευνα που αποκαλύπτει τα εκπληκτικά οφέλη για την από κοινού άσκηση των ζευγαριών.
3
'
zevgaria-gimnastiki-tropoi

Ήρθε η ώρα να σκεφτείς πώς η γυμναστική μπορεί να ωφελήσει όχι μόνο τη δική σου υγεία και ευεξία αλλά και τη σχέση σου. Ολοκληρώνοντας το άρθρο, θα έχεις όλους τους λόγους να πιάσεις το ταίρι σου από το χέρι και να το προσκαλέσεις να γίνει ο συναθλητής στην προπόνησή σου. Ένα αυξανόμενο σύνολο στοιχείων υποδηλώνει ότι τα ζευγάρια που ιδρώνουν μαζί, μένουν μαζί.

Ποια οφέλη μπορεί να έχει η άσκηση από κοινού σε ένα ζευγάρι

Αύξηση της ευτυχίας στη σχέση σου

Μελέτες δείχνουν ότι μετά την από κοινού συμμετοχή σε μια συναρπαστική σωματική πρόκληση ή δραστηριότητα, τα ζευγάρια αναφέρουν ότι αισθάνονται πιο ικανοποιημένα από τη σχέση τους και περισσότερο ερωτευμένα με τον σύντροφό τους.  Στην πραγματικότητα είναι η φυσιολογική διέγερση, παρά η καινοτομία ή η πρόκληση της δραστηριότητας, που οδηγεί σε ρομαντική έλξη. Αυτό υποδηλώνει ότι η προσπάθεια για την επίτευξη ενός αθλητικού στόχου, ο συντονισμένος χορός των δύο σε μια αίθουσα χορού ή ένα απόγευμα στο γυμναστήριο αντί για έξοδο για φαγητό μπορούν να ενισχύσουν την ποιότητα της ρομαντικής σχέσης.

Ενίσχυση των επιδόσεων της προπόνησης 

Μια μακροχρόνια αντίληψη στην κοινωνική ψυχολογία είναι ότι η απλή παρουσία κάποιου άλλου στο χώρο επηρεάζει την ικανότητά σου να διεκπεραιώσεις μια δραστηριότητα. Έτσι ακόμη και αν αισθάνεσαι ήδη ικανός να ολοκληρώσεις μια συγκεκριμένη άσκηση, ο σύντροφός σου δίπλα σου μπορεί σχεδόν αυτόματα να λειτουργήσει ως μέσο ώθηση και ως  ένας τρόπος για να αυξήσεις την απόδοσή σου και τις επιδόσεις σου. Η παρουσία του θα σε ενθαρρύνει να βελτιώσεις την ταχύτητά σου, χωρίς να γνωρίζεις απαραίτητα με ποιον τρόπο γίνεται αυτό ακριβώς. Από την άλλη πλευρά, αν μόλις αρχίσες να μαθαίνεις να διαχειρίζεσαι ένα νέο ελλειπτικό μηχάνημα, καλύτερα να επιμείνεις στο να το δοκιμάσεις πρώτα μόνος ή μόνη σου. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η παρουσία του συντρόφου σου μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά σου να ολοκληρώσεις την άσκηση. Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να μάθεις την άσκηση και στη συνέχεια επεδίωξε την παρουσία του σύντροφό σου για μια ώθηση στην απόδοση σου.

zevgaria-gimnastiki-ofeli-poia-einai

Συμπτώματα… έρωτα

Η άσκηση προκαλεί τα συμπτώματα που παρόμοια με την  φυσιολογικής ερωτικής διέγερσης. Ιδρωμένα χέρια ή σώμα,  αυξημένοι παλμοί, έξαψη λόγω των ανεβασμένων ενδορφινών. Τα συμπτώματα αυτά αντικατοπτρίζουν με πολλούς τρόπους  τη συγκίνηση της ρομαντικής έλξης. Εκμεταλλεύσου αυτό το φαινόμενο προς όφελός σου προσκαλώντας το σύντροφό σου για προπόνηση μαζί σου. Το αποτέλεσμα; Μια πιθανή ώθηση στην ελκυστικότητάς του ενός προς τον άλλον. 

Καλύτερη επίτευξη των αθλητικών στόχων 

Όταν οι συναθλητές ενδιαφέρονται για τη γυμναστική γίνεται πιο εύκολη η επίτευξη αθλητικών στόχων. Μια πρόσφατη μελέτη σε ετεροφυλόφιλα ζευγάρια έδειξε ότι οι σύζυγοι με μέτριο βάρος που ενδιαφέρονται για τη σωματική άσκηση ασχολούνται με περισσότερη διάθεση με τη γυμναστική εισπράττουν από τις γυναίκες τους θετικά σχόλια. Το να μοιραστείς τα σκαμπανεβάσματα μιας καθημερινής πρωινής βόλτας, μιας πορείας με ποδήλατο ή μιας επίπονης προπόνησης Zumba, μπορεί να προσφέρει πρόσφορο έδαφος για τέτοια σχόλια. Μια προειδοποιητική σημείωση όμως: Μην βασίζεσαι υπερβολικά (ή αποκλειστικά) στον σύντροφό σου όταν θέτεις τους προσωπικούς σου στόχους εξάσκησης. Το να περιμένεις αποκλειστικά από το ταίρι σου στήριξη μπορεί να μειώσει τη δική σου προσπάθεια.

zevgaria-gimnastiki-dedomena

Ενίσχυση του συναισθηματικού  δεσμού 

Όταν κάνετε πράγματα μαζί, δημιουργείτε ένα πλαίσιο στο οποίο μπορείτε να συντονίσετε τις ενέργειές σας.  Το ίδιο ισχύει και κατά τη διάρκεια της κοινής σας εξάσκησης. Για παράδειγμα, μπορείτε να ανυψώσετε τα βάρη σε ίδιο ρυθμό με τον σύντροφό σας, να ταιριάξετε το δικό σας περπάτημα ή να τρέξετε με το δικό του ή ακόμη και να πετάξετε ιατρικές μπάλες συγχρονισμένα. Αυτή η συμπεριφορά δημιουργεί μια μη λεκτική αντιστοίχιση ή έναν μιμητισμό, που ωφελεί και τους δύο σε επίπεδο σχέσης. Η μη λεκτική μίμηση βοηθά τους ανθρώπους να αισθάνονται συναισθηματικά συντονισμένοι μεταξύ τους. Εκείνοι από την άλλη που βιώνουν ή συμμετέχουν σε αυτό τείνουν να αναφέρουν πιο έντονα συναισθήματα, όπως ότι νιώθουν πιο δεμένοι με τον σύντροφό τους. Η άσκηση από κοινού παρέχει την ευκαιρία να δημιουργήσετε μια τέτοιου είδους ισχυρή σύνδεση, ωφελώντας τόσο την υγεία σας όσο και τη σχέση σας.

Εν κατακλείδι, η γυμναστική μπορεί να είναι σίγουρα ωφέλιμη για εσένα όπως μπορεί να είναι σίγουρα ωφέλιμη για εσένα και για τον σύντροφό σου. Οπότε γιατί να μην εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία -είτε τακτικά είτε περιστασιακά- να δυναμώσει η σχέση σας μαζί με τα σώματά σας; Δοκίμασέ το και είναι σίγουρο ότι θα ανακαλύψεις  πως η σχέση σου θα πάρει μια νέα διάσταση.

Αγαπημένο