ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Παιδικές ταινίες με νόημα που κάθε παιδί πρέπει να δει

Δείτε τις το Σαββατοκύριακο!
3
'
παιδικές ταινίες με νόημα

Το Σαββατοκύριακο είναι εδώ τι καλύτερο από το να απασχολήσεις τα παιδιά σου βάζοντάς τους να δουν παιδικές ταινίες με ιδιαίτερο νόημα. Αυτές μπορεί να είναι βέβαια είτε παιδικές ταινίες που θα δείτε στο Netflix είτε που θα πάρετε από κάποιο old school βίντεο κλαμπ.

Σε κάθε περίπτωση, οι οικογενειακές παιδικές ταινίες είναι κάτι που θα απολαύσετε όλοι μην απορήσεις αν τελικά εκείνη που διαλέξεις καταλήξει να είναι εκπαιδευτική για το παιδί σου,  αφού κάτι θα του διδάξει.

Plus: Οι ταινίες είναι από τις καλύτερες δραστηριότητες που μπορούν να απασχολήσουν τα ζωηρά παιδιά σου και να σου χαρίσουν λίγες ώρες ηρεμίας.

Παρακάτω θα βρεις τις δικές μου αγαπημένες παιδικές ταινίες με νόημα που μπορείς να δεις στα ελληνικά:

Free Willy (1993)

Ο 12χρονος Τζέσε είναι ένα ατίθασο ορφανό αγόρι που μπλέκει συνεχώς. Ο Γουίλι είναι μία μικρή ατίθαση όρκα, που ζει φυλακισμένη σ’ ένα θεματικό πάρκο, μακριά απ’ το κοπάδι και τους γονείς της. Μια μέρα, ο Τζέσε αναγκάζεται να περάσει χρόνο με τον Γουίλι και μια ιδιαίτερη φιλία ξεκινά μεταξύ τους. Όταν ο ιδιοκτήτης του πάρκου αποφασίζει να θανατώσει τη μικρή όρκα για να τσεπώσει την ασφάλεια, ο Τζέσε και οι δύο ενήλικοι σύμμαχοί του, καταστρώνουν ένα πλάνο για να επιστρέψει ο Γουίλι στο φυσικό του περιβάλλον…

Μια από τις πιο κλασικές ταινίες για παιδιά με βαθύ νόημα που σίγουρα θα σε συγκινήσει.

Μουλάν (1998) - Ίσως η καλύτερη παιδική ταινία όλων των εποχών

Οι Ούννοι, με επικεφαλής τον αδίστακτο Σαν Γιου, εισβάλλουν στην Κίνα παραβιάζοντας το Σινικό τείχος. ο Κινέζος αυτοκράτορας διατάζει γενική επιστράτευση επιβάλλοντας σε έναν άντρα από κάθε οικογένεια να καταταχθεί στον στρατό εναντίον των Ούννων. Όταν η Μουλάν ακούει πως ο ηλικιωμένος πατέρας της, Φα Ζου, ο μόνος άντρας της οικογένειας αλλά και βετεράνος πολέμου καλείται για άλλη μια φορά να πάει στον πόλεμο, ανησυχεί και φοβάται μιας και η υγεία του είναι εξασθενισμένη. Αποφασίζοντας να σώσει τον πατέρα της, παίρνει την παλιά του πανοπλία και μεταμορφώνεται σε άντρα, έτσι ώστε να πάει εκείνη στη θέση του και να καταταχθεί στον στρατό του Αυτοκράτορα. Η οικογένειά της μαθαίνει γρήγορα για την αναχώρησή της και η γιαγιά της Μουλάν προσεύχεται στους προγόνους της οικογένειας να την κρατήσουν ασφαλή.

Οι πρόγονοι ζητούν από τον «Μεγάλο Πέτρινο Δράκο» να προστατεύσει τη Μουλάν, χωρίς όμως να γνωρίζουν πως ο Μούσου, ένας ντροπιασμένος πρώην θεματοφύλακας και δράκος ο ίδιος, ο οποίος πήγε να τον ξυπνήσει έχει καταστρέψει καταλάθος τον δράκο. Ο Μούσου φοβούμενος για τις συνέπειες, δεν αποκαλύπτει το τι έκανε και φεύγει εκείνος για να προστατέψει τη Μουλάν.

Στο στρατόπεδο εκπαίδευσης η Μουλάν είναι σε θέση να περάσει ως άντρας, αν και οι στρατιωτικές της ικανότητες είναι αρχικά πολύ φτωχές και ο Μούσου την καθοδηγεί αδέξια στο πώς να συμπεριφέρεται σαν άντρας. Κάτω από τις εντολές του Λοχαγού Λι Σανγκ, εκείνη και οι υπόλοιποι νεοσύλλεκτοι στρατιώτες Γιάο, Λινγκ και Τσιέν-Πο, γίνονται σταδιακά εκπαιδευμένοι πολεμιστές. Επιθυμώντας να δει την Μουλάν να πετυχαίνει, ο Μούσου δημιουργεί μια ψεύτικη εντολή από τον πατέρα του Σανγκ, τον Στρατηγό Λι, στην οποία ζητάει από τον Σανγκ να στείλει ενισχύσεις στον κύριο Αυτοκρατορικό Στρατό στα βουνά. Οι ενισχύσεις ξεκινούν για τα βουνά αλλά κατά την άφιξή τους βρίσκουν ένα καμένο στρατόπεδο και τον Στρατηγό Λι μαζί με όλους τους στρατιώτες σφαγιασμένους από τους Ούννους.

Καθώς ο Σανγκ και οι στρατιώτες του απομακρύνονται από τα βουνά, πέφτουν σε ενέδρα των Ούννων. Η Μουλάν βλέποντας πως δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τους πολυάριθμους Ούννους, χρησιμοποιεί έξυπνα ένα κανόνι για να δημιουργήσει μια χιονοστιβάδα, η οποία θάβει τους περισσότερους από τους εισβολείς. Ο εξοργισμένος Σαν Γιου την μαχαιρώνει στο στήθος και όταν της δένουν την πληγή, η απάτη για το ότι είναι γυναίκα αποκαλύπτεται. Ο Σανγκ αντί να την εκτελέσει όπως απαιτεί η νομοθεσία, της χαρίζει τη ζωή ως το χρέος που είχε προς αυτήν επειδή του είχε σώσει τη δική του κατά τη μάχη. Ωστόσο, την αποβάλλει από τον στρατό. Ενώ οι υπόλοιποι στρατιώτες αναχωρούν για την αυτοκρατορική πόλη ώστε να αναφέρουν την είδηση της νίκης κατά των Ούννων, η Μουλάν μένει μόνη και εγκαταλελλειμένη. Όταν αρκετοί από τους Ούννους πολεμιστές, συμπεριλαμβανομένου και του Σαν Γιου, αποκαλύπτεται πως έχουν επιβιώσει από την χιονοστιβάδα και κατευθύνονται προς την πόλη με σκοπό να αιχμαλωτίσουν τον Αυτοκράτορα, η Μουλάν τους βλέπει και τρέχει να ειδοποιήσει τον Σανγκ.

Στην αυτοκρατορική πόλη, η Μουλάν αδυνατεί να πείσει τον Σανγκ πως ο Σαν Γιου και οι στρατιώτες του επέζησαν και έρχονται στην πόλη για να αιχμαλωτίσουν τον Αυτοκράτορα. Έτσι, οι Ούννοι καταφέρνουν να αιχμαλωτίσουν τον Αυτοκράτορα και να καταλάβουν το παλάτι. Με τη βοήθεια της Μουλάν, ο Γιάο, ο Λινγκ και ο Τσιεν-Πο μεταμφιέζονται σε παλλακίδες και εισέρχονται στο παλάτι και σε συνεργασία με τον Σανγκ, καταφέρνουν να νικήσουν τους άντρες του Σαν Γιου. Καθώς ο Σανγκ αποτρέπει τον Σαν Γιου από το να δολοφονήσει τον Αυτοκράτορα, η Μουλάν καταφέρνει να τον παρασύρει στην ταράτσα του παλατιού, όπου οι δυο τους μάχονται για τη ζωή τους.

Στο μεταξύ, ενεργώντας υπό τις οδηγίες και το σινιάλο της Μουλάν, ο Μούσου ανάβει μια μεγάλη ρουκέτα και την ρίχνει στον Σαν Γιου. Η ρουκέτα τον κτυπά και τον στέλνει προς τον πύργο όπου βρίσκονται φυλαγμένα τα πυροτεχνήματα, όπου πεθαίνει από την έκρηξη που προκαλείται. Ο Αυτοκράτορας επαινεί τη Μουλάν για τις πράξεις της, οι οποίες έσωσαν τη χώρα, και μαζί με τους συγκεντρωμένους κατοίκους της πόλης υποκλίνονται προς αυτήν σε μια άνευ προηγουμένου τιμή. Ενώ αποδέχεται το οικόσημο του Αυτοκράτορα και το σπαθί του Σαν Γιου ως δώρα, αρνείται ευγενικά τη θέση που της προσφέρει ο Αυτοκράτορας να γίνει σύμβουλός του και ζητά να επιστρέψει στην οικογένειά της.

Η Μουλάν επιστρέφει στο σπίτι και δείχνει τα δώρα στον πατέρα της, ο οποίος εκτός από περήφανος είναι απλά πολύ χαρούμενος που η κόρη του επέστρεψε σπίτι ασφαλής. Σύντομα, φτάνει στο σπίτι της και ο Σανγκ, ο οποίος έχει ερωτευτεί τη Μουλάν, με το πρόσχημα πως ήρθε για να της επιστρέψει το κράνος της. Όταν η οικογένεια της Μουλάν τον προσκαλεί να μείνει για δείπνο, εκείνος αποδέχεται την πρόσκληση. Επίσης, εν μέσω γιορτής για την επιστροφή τους στο σπίτι, ο Μούσου γίνεται και πάλι θεματοφύλακας της οικογένειας Φα από τους προγόνους.

Αν έχεις κόρες, αυτή τη ταινία πρέπει να την δεις.. χτες. Ήταν η αγαπημένη μου σαν παιδί και την βλέπω μέχρι και σήμερα. Τα χρώματα που έχει δε, είναι από τα πιο ζωντανά και φωτεινά που έχω δει σε παιδικά κινούμενα σχέδια και γενικά σε ταινίες. 

Ψάχνοντας τον Νέμο (2003)

Ο Μάρλιν είναι ένας παθιασμένος πατέρας που προσπαθεί να προστατεύσει τον Νέμο από ολόκληρο τον κόσμο. Αλλά η υπερπροστασία του Μάρλιν κάνει τα πράγματα χειρότερα. Αυτή η ταινία, μάλλον θα διδάξει πολλά σε εσένα σαν γονέα...

Ο Ρατατούης (2007)

Ο Ρέμι ονειρεύεται να γίνει σεφ. Αν και κανείς δεν πιστεύει σε αυτόν, εξακολουθεί να κινείται προς το στόχο του. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην σε συγκινήσει!

Αυτοκίνητα (2006)

Ο Λάιτνινγκ Μακουίν είναι ένας τυπικός νικητής με αυτοπεποίθηση, ο οποίος πρόκειται να καταλάβει ότι ο ρόλος μιας ομάδας δεν πρέπει να υποτιμάται. Οι συνάδελφοί του, οι δάσκαλοι, οι φίλοι και οι οπαδοί του τον βοηθούν να φτάσει πρώτος στη γραμμή τερματισμού. Όπως λέει και το ρητό: «Μόνος σου, θα πας γρηγορότερα. Με μια ομάδα, θα πας πιο μπροστά».

Αγαπημένο