ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

'Εγινες μαμά και έχασες τον ύπνο σου; Συμβουλές επιβίωσης για καλύτερο ύπνο

Μία σύμβουλος ύπνου εξηγεί πως να επιβιώσεις τις πρώτες ημέρες με το μωρό
12.03.2021
2
'
μαμά ύπνος istock

Ας είμαστε ειλικρινείς, τις πρώτες ημέρες -εβδομάδες ή και μήνες- με το μωρό μας, ο ύπνος δεν είναι φίλος μας.

Η πιο συχνή συμβουλή που σου δίνουν είναι να κοιμάσαι όταν κοιμάται και εκείνο, όμως πόσο εύκολο είναι αυτό; Όταν το μωρό φάει και κοιμηθεί, μπορείς να σκεφτείς δεκάδες άλλες δουλειές που έχουν προτεραιότητα, όπως το να κάνεις μπάνιο ή να κάτσεις λίγο με τον εαυτό σου.

Η ειδικός σε θέματα ύπνου, Sarah Garone, δίνει 8 do’s και don’t’s για να …επιβιώσεις τον πρώτο καιρό.

Do’s

Μία σταθερή, βραδινή ρουτίνα

Είναι σημαντικό να δημιουργήσεις μία ρουτίνα ύπνου. Κάνε ένα ζεστό μπάνιο και διάβασε μερικές σελίδες από το βιβλίο σου ώστε να χαλαρώσεις και να έχεις μία καλή ποιότητα ύπνου πριν χρειαστεί να ξυπνήσεις και πάλι.

Ένα καλό περιβάλλον

Εκτός από τη ρουτίνα, χρειάζεται να έχεις και ένα καλό περιβάλλον ώστε να κοιμηθείς χωρίς περισπασμούς. Αν ο σύντροφός σου δεν σ αφήνει να κοιμηθείς καλά, ίσως για τον πρώτο καιρό να σκεφτείς να κοιμάστε σε διαφορετικά κρεβάτια ώστε να ξεκουράζεστε επαρκώς και οι δυο σας.

Εναλλάξ

Όταν το μωρό ξυπνήσει, ορίστε μία εναλλάξ ρουτίνα που θα πηγαίνετε. Φυσικά, αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση του αποκλειστικού θηλασμού. Όμως, αν πίνει από μπιμπερό, τότε δεν χρειάζεται να σηκώνεσαι μόνο εσύ. Αν είσαι single, ή ο σύντροφός σου εργάζεται με βάρδιες, τότε σκέψου μήπως είναι η ώρα να πάρεις κάποια βοήθεια.

Άφησε στην άκρη τα social media

H ώρα που το μωρό κοιμάται, ίσως πιστεύεις πως είναι η ιδανική στιγμή για να μιλήσεις στα social με τους φίλους σου ή να δεις κάποια επαγγελματικά e-mails. Όμως, καλύτερα να κοιμηθείς, παρά να σπαταλήσεις τον χρόνο σου σε ανούσιο scrolling. Αυτό άλλωστε μπορείς να το κάνεις όταν το μωρό σου θηλάζει, ή κάποια άλλη στιγμή μέσα στην ημέρα – και όχι το βράδυ.

Διάβασε περισσότερα για όσα πρέπει να αποφύγεις για εξασφαλίσεις έναν όσο το δυνατόν καλύτερο ύπνο στο 4moms.gr

Αγαπημένο