ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σήμερα τρώμε σπανακόπιτα νηστίσιμη

Μια πεντανόστιμη συνταγή!
03.11.2021
3
'
See the video
Σπανακόπιτα νηστίσιμη

Αν είσαι vegan ή γενικότερα ψάχνεις για μια σπανακόπιτα νηστίσιμη, τότε θα λατρέψεις την συγκεκριμένη. Με χωριάτικο φύλλο, ακόμα και χωρίς τυρί, τη νοστιμιά θα την έχουμε!

Υλικά Συνταγής

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • 2 πράσα μεγάλα (το τρυφερό μέρος μόνο
  • το υπόλοιπο το κρατάμε για ζωμούς)
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό σπανάκι πλυμμένο και στραγγισμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
  • 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 ματσάκι φρέσκος δυόσμος
  • 1 ματσάκι καυκαλήθρες και μυρώνια
  • 2 κ.σ. αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. σιμιγδάλι ή φρυγανιά
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο για τα φύλλα 

Εκτέλεση

Βάζουμε σε τηγάνι 3 κ.σ. από το συνολικό ελαιόλαδο, με το ξερό κρεμμύδι και τα πράσα να μαραθούν για 15′, σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσουν. Πλένουμε και στραγγίζουμε όλα τα χόρτα, τα φρέσκα κρεμμύδια και τα μυρωδικά, σε σουρωτήρι. Τα ψιλοκόβουμε σε λεκάνη και τα πασπαλίζουμε με το αλάτι. Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να σταθούν για 15-20΄, να βγάλουν τα υγρά τους. Έπειτα, τα σφίγγουμε στις παλάμες μας, να μαραθούν και ν’ αποβάλουν όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά, προκειμένου να μειωθεί η γέμιση στο μισό. Προσθέτουμε το τριμμένο πιπέρι και το σιμιγδάλι (ψιλό ή χοντρό, ό,τι έχετε). Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί 40 εκ. και στρώνουμε 3 φύλλα ακτινωτά και ελαφρώς τσαλακωμένα. Τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, το καθένα χωριστά. Στρώνουμε το 4ο φύλλο τσαλακωμένο. Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 2 φύλλα, ελαφρώς τσαλακωμένα, ραντίζοντάς τα ένα-ένα με ελαιόλαδο. Στρίβουμε τις άκρες των φύλλων. Χαράζουμε σε κομμάτια, ραντίζουμε με λίγο νερό και λίγο λάδι. Ψήνουμε στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, στους 180 βαθμούς C για 1 ώρα, ώσπου να ροδίσει η πίτα καλά και να ξεκολλήσει από το ταψί.

Ένα μυστικό

Όσο πιο στεγνή είναι η γέμισή μας, τόσο πιο κριτσανιστά θα είναι τα φύλλα της σπανακόπιτας.

Δες και αυτό: Φτιάξε brioche γεμιστά με σοκολάτα

Αγαπημένο
Stikoudi
stik with me
Ανακάλυψε τον καλύτερο εαυτό σου με την Κατερίνα Στικούδη!