ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σήμερα τρώμε μηλόπιτα κέικ

Ένα γλυκό που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι!
31.10.2021
3
'
See the video
Μηλόπιτα κέικ

Υλικά Συνταγής

Για το κέικ

  • 170 γραμ. βούτυρο μαλακό
  • 140 γραμ. καστανή ή μαύρη ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 200 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει (κοσκινισμένο)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Ξύσμα από ένα μικρό λεμόνι
  • 125 γραμ. γάλα πλήρες ή ξινόγαλο
  • 2 μεγάλα σφιχτά μήλα (περ. 200 γραμ. το καθένα)

Για το τελείωμα

  • 30 γραμ. καστανή ζάχαρη
  • 20 γραμ. φιλέ αμυγδάλου
  • Άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C βαθμούς στις αντιστάσεις ή μπορούμε και στους 160°C βαθμούς στον αέρα. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα ταψί στρογγυλό 18 ή 20 εκατ.. Θα το βουτυρώσουμε και θα το αλευρώσουμε καλά ή μπορούμε να στρώσουμε με αντικολλητικό χαρτί. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε με την σίτα το αλεύρι. Ρίχνουμε σε ένα άλλο μπολ, το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός, σε δυνατή ταχύτητα για 3 με 4 λεπτά να κρεμώσει το μείγμα για κέικ. Ένα-ένα προσθέτουμε τα αυγά, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και εναλλάξ ρίχνουμε στο μείγμα για κέικ, το αλεύρι και το γάλα σταδιακά. Πάντα αρχίζουμε και τελειώνουμε με το αλεύρι. Αδειάζουμε το μείγμα για κέικ στο βουτυρωμένο ταψί. Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε με ένα μαχαίρι σε μικρά καρέ του 1 εκατοστού. Ρίχνουμε τα μήλα στην επιφάνεια. Πιέζουμε απαλά, ώστε να μπουν στο μείγμα για κέικ. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το φιλέ αμυγδάλου και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε για περίπου 55 λεπτά στην κάτω σχάρα μέχρι η λάμα από το μαχαίρι να βγαίνει καθαρή και στεγνή από το κέντρο του μείγματος. Αφήστε να κρυώσει για λίγα λεπτά και να σταθεροποιηθεί το εύκολο κέικ μήλου. Ξεφορμάρετε με προσοχή κι απολαύστε το, αχνίζοντας με ζάχαρη άχνη και κανέλα κατά βούληση. Η καλύτερη και εύκολη μηλόπιτα σαν κέικ ταψιού είναι έτοιμη και λαχταριστή!

Το μυστικό για την μηλόπιτα κέικ

Αν ψήσετε σε αέρα, βάλτε το στην προτελευταία πάνω σχάρα. Μπορείτε να την φτιάξετε και χωρίς μίξερ. Απλά χτυπήστε τα υλικά με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής.
Αυτό που πρέπει να αναμειχθεί σωστά είναι το βούτυρο με τη ζάχαρη. Να γίνουν κρέμα.

Δες και αυτό: Φτιάξε pizza muffins

Αγαπημένο
Stikoudi
stik with me
Ανακάλυψε τον καλύτερο εαυτό σου με την Κατερίνα Στικούδη!