ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σήμερα τρώμε μακαρονάδα vegan alfredo με μανιτάρια

Ένα λαχταριστό πιάτο που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι!
06.10.2021
3
'
See the video
Μακαρονάδα vegan alfredo με μανιτάρια

Πεντανόστιμη vegan συνταγή με λίγες θερμίδες και πλούσια σε φυτική πρωτεΐνη. Ιδανική για vegan διατροφή αλλά και για εναλλακτική νηστεία. Το καλύτερο; Γίνεται μέσα σε 10’ , κι αν το μπλέντερ σου είναι δυνατό μπορείς να παραλείψεις την διαδικασία για το μούλιασμα των κάσιους.

Υλικά Συνταγής

Για τη μακαρονάδα

  • 250 γραμ. ταλιατέλες η άλλο ζυμαρικό
  • 5-6 φουντίτσες τρυφερό μπρόκολο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 250 γραμ. μανιτάρια πορτομπέλο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για την vegan σάλτσα Alfredo

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 100 γραμ. ωμά κάσιους
  • 200 -250 γραμ. ζωμός λαχανικών η νερό
  • 1 γεμάτη κ.σ. διατροφική μαγιά
  • Λίγο αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • Φυτικά μπιφτέκια για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Για την μακαρονάδα vegan alfredo με μανιτάρια, πρώτα βάζουμε τα ωμά φυστίκια σε ένα μπολ και τα καλύπτουμε με ζεστό νερό. Στη συνέχεια για τη μακαρονάδα vegan alfredo, τα αφήνουμε να μουσκέψουν και να μαλακώσουν για 1 ώρα. Μετά τα στραγγίζουμε και φτιάχνουμε τη vegan σάλτσα. Αν το μπλέντερ σας είναι πολύ δυνατό μπορείτε να παραλείψετε την διαδικασία αυτή. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και σπάμε το σκόρδο.

Για τη vegan σάλτσα Alfredo

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με την σπασμένη σκελίδα σκόρδου. Σοτάρουμε για 4-5’ ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να ξανθύνει το κρεμμύδι και να μαλακώσει. Βάζουμε στο μπλέντερ το σοταρισμένο κρεμμύδι και προσθέτουμε τα κάσιους, τον ζωμό λαχανικών ή νερό, τη διατροφική μαγιά, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Στην αρχή κρατάμε λίγο ζωμό και τον προσθέτουμε σιγά σιγά, μέχρι να έχουμε την ρευστότητα που θέλουμε στη σάλτσα. Τα πολτοποιούμε και αν χρειάζεται συμπληρώνουμε νερό η ζωμό για πιο ρευστή σάλτσα. Πολτοποιούμε τα υλικά της σάλτσας μέχρι να γίνουν βελούδινη κρέμα. Την αφήνουμε στην άκρη.

Για τα μανιτάρια

Ζεσταίνουμε τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά για 4-5’ να ψηθούν. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τ’ αφήνουμε στην άκρη.

Για τα ζυμαρικά

Βράζουμε νερό και προσθέτουμε αλάτι. Βράζουμε τα ζυμαρικά 8’. Στα τελευταία 2’ λεπτά του βρασμού προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μπρόκολο. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά με το μπρόκολο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τη vegan σάλτσα και τα μανιτάρια (κρατάμε λίγα μανιτάρια για το γαρνίρισμα ) Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε τα υλικά να ντυθούν με την κρεμώδη vegan σάλτσα. Μοιράζουμε σε δυο βαθιά πιάτα τη μακαρονάδα. Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα μανιτάρια σοτέ και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Σερβίρουμε αμέσως με ψητά φυτικά μπιφτέκια.

Για το μούλιασμα των κάσιους

Τα κάσιους για να αποδώσουν κρεμώδη υφή χρειάζονται:

  • δυνατό μπλέντερ ή
  • μούλιασμα σε ζεστό νερό ή
  • ζεματίσματα για 10’ σε νερό που σιγοβράζει

Διαλέξτε ποιος τρόπος σας εξυπηρετεί καλύτερα. Ο πιο σωστός για καλύτερο και κρεμώδες αποτέλεσμα είναι να μουσκέψεις τα κάσιους για μερικές ώρες.

Δες και αυτό: Φτιάξε brioche γεμιστά με σοκολάτα

Αγαπημένο