ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σήμερα τρώμε κυδώνια ψητά

Ένα πεντανόστιμο γλυκό!
13.12.2021
3
'
See the video
Κυδώνια ψητά

Η πιο οικονομική συνταγή για ένα καθημερινό γλυκό!

Υλικά Συνταγής

  • 2 κυδώνια μέτρια με τη φλούδα
  • 220 γραμ. γλυκό κρασί μαρσάλα ή μαυροδάφνη
  • 1 πορτοκάλι (χυμός και φλούδα)
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 330 γραμ. ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 αστεροειδής γλυκάνισος
  • 1 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα κυδώνια. Κόβουμε σε χοντρές κυδωνάτες φέτες και αφαιρούμε την καρδιά και τα κουκούτσια. Σε μικρό ταψί (ίσα που να τα χωράει) βάζουμε τη μισή ζάχαρη, ακουμπάμε επάνω τα κυδώνια σε φέτες, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη και προσθέτουμε όλα τα υλικά. Ρίχνουμε το βούτυρο σε κομματάκια. Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο, σφραγίζοντας καλά το ταψί. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180ºC, στον αέρα, για 2 ώρες με το ταψί σκεπασμένο και 30 λεπτά ακόμη ξεσκέπαστο. Κατα διαστήματα αναποδογυρίζουμε τα φρούτα και τα περιχύνουμε με το σιρόπι του ταψιού.

Δες και αυτό: Φτιάξε red velvet pancakes με παντζάρι

Αγαπημένο