ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σήμερα τρώμε κοτόπουλο με μοτσαρέλα, πέστο βασιλικού και ντομάτα

Μια συνταγή που θα λατρέψετε!
07.01.2022
3
'
See the video
Κοτόπουλο με μοτσαρέλα, πέστο βασιλικού και ντομάτα

Εύκολη και γρήγορη λύση για πεντανόστιμο γεύμα όταν δεν έχεις πολύ χρόνο στη διάθεσή σου! 

Υλικά Συνταγής

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα
  • 2 ντομάτες μέτριες (8 ροδέλες)
  • 8 κ.σ. πέστο βασιλικού
  • 8 κ.σ. χοντροτριμμένη μοτσαρέλα
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 ml λευκό κρασί 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 πίτες από σουβλάκι ή τσιπς πατάτας
  • Για γαρνίρισμα φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση

Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι τα φιλέτα κοτόπουλου. Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με την σκελίδα σκόρδου. Σοτάρουμε τα φιλέτα για 2 λεπτά σε κάθε πλευρά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ. Σε αντικολλητικό σκεύος στρώνουμε τα φιλέτα και περιχύνουμε με τους χυμούς από το τηγάνι. Στρώνουμε επάνω σε κάθε φιλέτο δύο κουταλιές πέστο, επάνω δύο φέτες ντομάτας και καλύπτουμε με τριμμένη μοτσαρέλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ºC, στη μεσαία σχάρα, στον αέρα, για 20 λεπτά. Σερβίρουμε ζεστά τα φιλέτα επάνω σε κομμάτια πίτας κομμένα τριγωνάκια ή τσιπς πατάτας και γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού.

Δείτε και αυτό: Φτιάξτε μπισκότα βουτύρου με σοκολάτα

Αγαπημένο