ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Προσέχεις την διατροφή σου αλλά δεν μπορείς να αντισταθείς στα μελομακάρονα; Βρήκαμε την top συνταγή ΧΩΡΙΣ ζάχαρη!

Βρήκαμε τον τρόπο για να απολαύσεις τα αγαπημένα σου μελομακάρονα, ακόμα και αν βρίσκεσαι σε πρόγραμμα διατροφής!
12.12.2022
1
'
Προσέχεις την διατροφή σου αλλά δεν μπορείς να αντισταθείς στα μελομακάρονα; Βρήκαμε την top συνταγή ΧΩΡΙΣ ζάχαρη! Photo/Istock

Χριστούγεννα χωρίς κουραμπιέδες και μελομακάρονα, δεν γίνεται! Εάν βρίσκεσαι σε ένα αυστηρό διατροφικό πρόγραμμα και δεν θέλεις να το χαλάσεις, αλλά συγχρόνως θέλεις να απολαύσεις τα αγαπημένα μελομακάρονα, τότε είσαι στο σωστό άρθρο.

Υπάρχουν πάντα εναλλακτικές επιλογές και πλέον είναι τόσες, που δεν απογοητεύουν γευστικά. Συνέχισε να διαβάζεις για να δεις πως θα φτιάξεις λαχταριστά μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη!

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Μελομακάρονα vs Kουραμπιέδες: Ποιο γλυκό των Χριστουγέννων έχει τις περισσότερες θερμίδες και πώς μπορούμε να τα κάνουμε πιο διαιτητικά;

Εικόνα
Προσέχεις την διατροφή σου αλλά δεν μπορείς να αντισταθείς στα μελομακάρονα; -Σου έχουμε την Top συνταγή ΧΩΡΙΣ ζάχαρη!

Εύκολη συνταγή για μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1/2 φλ. ηλιέλαιο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. κονιάκ
  • 1/2 φλ. χυμός φρέσκο πορτοκάλι
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 2-3 κ.σ. κρυσταλλική στέβια ή αλεσμένος χουρμάς
  • 1/2 κ.γ. (κοφτή) κανέλα
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
  • 3 1/2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ ή αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για το γαρνίρισμα:

Ψιλοκομμένο καρύδι

Εικόνα
Προσέχεις την διατροφή σου αλλά δεν μπορείς να αντισταθείς στα μελομακάρονα; Βρήκαμε την top συνταγή ΧΩΡΙΣ ζάχαρη!

 

Για το μίγμα:

  1. Με το κόσκινο, κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι αλλά και το baking powder σε ένα μπολ.
  2. Στην συνέχεια βάζουμε το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, το κονιάκ, τη στέβια, τη κανέλα, το γαρίφαλο, το ξύσμα πορτοκαλιού σε ένα μπολ.
  3. Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στον χυμό πορτοκάλι και τη ρίχνουμε στο υγρό μίγμα. Ανακατεύουμε με το σύρμα.
  4. Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά να το πάρει το μίγμα.
  5. Η μορφή της ζύμης πρέπει να είναι λαδερή και απαλή.
  6. Παίρνουμε ζύμη σε μέγεθος καρυδιού και πλάθουμε τα μελομακάρονα. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνες. Τα ταψιά δεν χρειάζονται λάδωμα καθώς η ζύμη είναι λιπαρή.
  7. Ελαφρά κάνουμε σχέδια με πιρούνι στην επιφάνεια και ψήνουμε για περίπου 25′ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC στον αέρα, να ροδίσουν καλά και να γίνουν τραγανά.
  8. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά

Tip 1: Αν χρησιμοποιήσετε αλεύρι ολικής, επειδή κρατάει παραπάνω υγρασία, θέλουν λίγα λεπτά επιπλέον ψήσιμο.

Tip 2: Πιο τραγανά και αφράτα μπορούν να γίνουν με το κοινό αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Για το σιρόπι:

  • Αφού ψηθούν τα μελομακάρονα, τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
  • Εάν θέλετε, μπορείτε να σιροπιάσετε τα μελομακάρονα, με σκέτο χλιαρό μέλι.
Εικόνα
Προσέχεις την διατροφή σου αλλά δεν μπορείς να αντισταθείς στα μελομακάρονα; -Σου έχουμε την Top συνταγή ΧΩΡΙΣ ζάχαρη!
  • Σημαντικό! Χωρίς να το βράσετε σε σιρόπι.
  • Απλά, μπορείτε να το ζεστάνετε σε πολύ χαμηλή φωτιά ώστε να αραιώσει η σύσταση του και διατηρήστε το ζεστό.
  • Τοποθετούμε σε ταψί όλα τα κρύα μελομακάρονα το ένα πλάι στο άλλο, να μην υπάρχει κενό ανάμεσα τους.
  • Όσο ακόμα το σκέτο μέλι είναι ζεστό κι αραιό, περιχύστε σιγά σιγά τα κρύα μελομακάρονα στο ταψί.
  • Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο καρύδι τα μελομακάρονα. Αφήστε τα να σταθούν για 5′ και βάλτε τα σε πιατέλα.

Καλή απόλαυση!

Ρίξε μια ματιά: Μύθος ή αλήθεια: Οι υδατάνθρακες τελικά σε παχαίνουν;

Αγαπημένο