Μουσακάς με κιμά από γαλοπούλα και ψητή κολοκύθα

12.11.2022
1
'
Μουσακάς με κιμά από γαλοπούλα και ψητή κολοκύθα

Ο chef Ζαν Λουί Καψαλάς μάς φτιάχνει μουσακά με κιμά από γαλοπούλα & ψητή κολοκύθα.

Για τη συνταγή θα χρειαστούμε:

  • 200 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη
  • 1 κιλό γαλοπούλα (κιμάς) ή ψιλοκομμένο κρέας
  • 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. μαϊντανο ή κόλιανδρο φρέσκο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 50 γρ. τριμμένο τυρί μαλακό
  • 1 ξύλο κανέλα
  • Λίγο αστεροειδή γλυκάνισο ή θυμάρι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Για τη μπεσαμέλ:

  • 100 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 λίτρο γάλα
  • Λίγο μοσχοκάρυδο

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παραπάνω βίντεο!

Μάθετε ακόμα: Τάρτα μήλου με τραγανό crumble αμυγδάλου