Κορμός Χριστουγέννων

17.12.2022
1
'
Κορμός Χριστουγέννων

 Για την γαλλική μαρέγκα θα χρειαστούμε:

  • 150γρ. ασπράδι (από 5 αβγά περίπου) κατά προτίμηση σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150γρ. κρυστάλλινη ζάχαρη
  • 150γρ. άχνη ζάχαρη
  • 15γρ. κορν φλάουερ
  • 1 πρέζα θαλλασινό αλάτι
  • Για τη μους μασκαρπόνε:
  • 250γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 50γρ. άχνη
  • 1 κουταλιά της σούπας υγρής βανίλια ή μία βανίλια ή μισή φρέσκια βανίλια Μαδαγασκάρης

Για την κρέμα κάστανο:

  • 500γρ. κάστανα βρασμένα
  • 130γρ. ζάχαρη
  • 130ml. νερό
  • Μισή φρέσκια βανίλια Μαδαγασκάρης ή μία βανίλια ή 1 κτγ υγρή βανίλια
  • 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι

Για το γλάσσο σοκολάτας:

  • 200γρ. κουβερτούρα
  • 100ml νερό
  • Μία πρέζα θαλασσινό αλάτι

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παραπάνω βίντεο!

Μάθετε ακόμα: Λαχταριστές μπάρες λεμόνι