Κεμπάπ γιαουρτλού με σάλτσα ντομάτας
Το ιδανικό φαγητό για το κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο!
22.05.2022
1
'Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μάς ετοιμάζει κεμπάπ γιαουρτλού με σάλτσα ντομάτας! Θα «γλύφετε τα δάχτυλά σας»!
Για το κεμπάπ γιαουρτλού με σάλτσα ντομάτας θα χρειαστούμε:
Υλικά για το κεμπάπ:
- 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο κρέας
- 300 γρ. πρόβειο κρέας
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 μέτριο λευκό κρεμμύδι
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- 1 κ.σ. σουμάκ
- 1 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη
- 1 κ.γ. κύμινο
- 2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για τη σάλτσα ντομάτας:
- 2 ώριμες ντομάτες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.γ. πελτέ ντομάτα
- 1 κ.γ. κύμινο
- ½ κ.γ. πάπρικα
- 1 κλωνάρι φρέσκια ρίγανη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
- 4 πίτες για σουβλάκι
- 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- ½ κ.γ. σκόρδο σκόνη
- ½ κόκκινο ξερό κρεμμύδι
- 2 κλωνάρια μαϊντανό
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παραπάνω βίντεο!
Δείτε επίσης: Αρωματική τάρτα με κοτόπουλο και κολοκυθάκια