ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Φτιάξε λαχταριστό Carrot Cake

Η πιο ωραία, εύκολη και αυθεντική αμερικάνικη συνταγή Carrot Cake από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Ότι πρέπει για ένα Σαββατιάτικο απόγευμα!
27.02.2021

Υλικά Συνταγής


Για το κέικ
300 γραμ. σπορέλαιο
200 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 γραμ. μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη
4 αυγά (θερμ. δωμ.)
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
300 γραμ. τριμμένο καρότο
100 γραμ. καρύδια
100 γραμ. σταφίδες
Στερεά υλικά
250 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γραμ. κακάο
2 βανίλιες
2 κ.γλ. σόδα
1 κ.γλ. αλάτι
2 κ.γλ. κανέλα
Για την επικάλυψη
250 γραμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
150 γραμ. άχνη ζάχαρη
100 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση


Για το κέικ καρότου


Ξεκινάμε το κέικ καρότου προθερμαίνοντας το φούρνο στους 160ºC στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα. Βουτυρώνουμε 2 ταψάκια με διάμετρο 23 εκ. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση.

Βάζουμε σε μπολ όλα τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε με κουτάλι. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη λευκή, τη μαύρη ζάχαρη και το σπορέλαιο. Τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 3′ να λιώσει καλά η ζάχαρη.


Για καλύτερο αποτέλεσμα, αφήστε τη ζάχαρη στο λάδι να σταθεί και να μουλιάσει για 10-15′. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά να τα πίνει το μείγμα κάθε φορά και ρίχνουμε το ξύσμα.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σε δόσεις σιγά σιγά τα στερεά υλικά. Δεν ανακατεύουμε πολύ το μείγμα από την ώρα που βάζουμε το αλεύρι.

Τέλος, ρίχνουμε το καρότο, το καρύδι και τη σταφίδα και απαλά αναδιπλώνουμε το μείγμα να μπουν μέσα τα υλικά.
Ισομοιράζουμε το μείγμα στα έτοιμα ταψάκια. Ψήνουμε για περίπου 40′ να σταθεροποιηθεί, να φουσκώσει και να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι από το κέντρο του.

Αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε.

Βάζουμε το ένα κέικ σε πιατέλα. Αλείφουμε με τη μισή κρέμα, καλύπτουμε με το άλλο κέικ και αλείφουμε με την υπόλοιπη κρέμα.

Για την επικάλυψη του Carrot Cake


Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και το αφρατεύουμε λίγο με το σύρμα. Λίγη λίγη, χτυπώντας παράλληλα, ρίχνουμε την άχνη. Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα και χτυπάμε ελαφρά να αφρατέψει η επικάλυψη.

 

Αγαπημένο