Fish and chips

01.04.2022
2
'

Η Κατερίνα Λένη μάς ετοιμάζει fish and chips, αλά... ελληνικά.

Συστατικά για τα fish and chips

Για τον μπακαλιάρο:

  • 1 κιλό φιλέτο παστού μπακαλιάρου, ξαρμυρισμένο
  • Φρέσκα μυρωδικά, άνηθος, μαϊντανός, δυόσμος
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 300 μλ. παγωμένο νερό ή παγωμένη σόδα (αναψυκτικό)
  • Ηλιέλαιο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Για τις πατάτες:

  • 1 κιλό πατάτες
  • Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
  • 1 χούφτα φρυγανιά τριμμένη
  • 1 χούφτα παρμεζάνα τριμμένη
  • Ρίγανη αποξηραμένη
  • 1 πρέζα κουρκουμά
  • 1 πρέζα καπνιστή πάπρικα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σως ταρτάρ:

  • 300 γρ. μαγιονέζα
  • 1 κ.γ. μουστάρδα ντιζόν
  • 40 γρ. κάπαρη ψιλοκομμένη
  • 40 γρ. αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • Φρέσκα αρωματικά, σχοινόπρασο ή εστραγκόν
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Δείτε και αυτό: Φτιάξτε μιλφέιγ