ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σήμερα τρώμε μιλφέιγ

Ένα πεντανόστιμο γλυκό!
11.12.2021
3
'
See the video
Μιλφέιγ

Μιλφέιγ με σφολιάτα, καλύτερη και από αυτήν του ζαχαροπλαστείου! Μην το σκέφτεσαι άλλο και ετοιμάσου να μπεις στην κουζίνα!

Υλικά Συνταγής

  • 1 φύλλο σφολιάτα (εμπορίου)
  • άχνη ζάχαρη για το τελείωμα

Για την κρέμα μιλφείγ

  • 500 γραμ γάλα
  • 250 γραμ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 60 γραμ corn flour
  • 100 γραμ ζάχαρη
  • 1 κλωνάρι βανίλια ή 1 κγ υγρή βανίλια
  • 1 αυγό
  • 3 κρόκοι αυγού

Εκτέλεση

Για το μιλφέιγ με σφολιάτα, στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα. Απλώνουμε επάνω το φύλλο σφολιάτας. Με πιρούνι την τρυπάμε παντού και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C, στον αέρα, για 10΄. Βγάζουμε τη σφολιάτα από το φούρνο και την αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας. Με γάντια κουζίνας στα χέρια πατάμε καλά τη σφολιάτα να ξεφουσκώσει και πετάμε τη λαδόκολλα. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170ο C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 20΄ ή μέχρι να ροδίσει καλά η σφολιάτα, να ψηθεί σωστά μέχρι μέσα και να γίνει τραγανή. Την αφήνουμε σε σχάρα μέχρι να κρυώσει τελείως.

Για την βελούδινη κρέμα μιλφέιγ

Για την κρέμα μιλφέιγ, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε σε κατσαρόλα με χοντρή βάση, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, το αυγό και τους κρόκους. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα να διαλυθούν όλα τα υλικά πριν ανάψουμε την εστία. Σχίζουμε τη βανίλια κάθετα και τη ρίχνουμε στην κρέμα σε μεσαία φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα. Αφήνουμε για 6-7′ μέχρι να πυκνώσει και να πάρει βράση. Ανακατεύουμε την κρέμα συνεχώς, ειδικά στη βάση της κατσαρόλας και στις γωνίες. Μόλις βράσει και πήξει η κρέμα, την αποσύρουμε από τη φωτιά. Αδειάζουμε τη ζεστή κρέμα μιλφέιγ σε ένα ρηχό ταψί. Όσο είναι ακόμα ζεστή, σκεπάζουμε όλη την επιφάνειά της με μεμβράνη που εφάπτεται και αφήνουμε να κρυώσει. Παγώνουμε για μία ώρα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει τελείως.

Στήνουμε το μιλφέιγ

Όταν είμαστε έτοιμοι να στήσουμε το μιλφέιγ βάζουμε την παγωμένη κρέμα στο μίξερ και χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι η κρέμα μας να γίνει αφράτη, βελούδινη και λεία. Τοποθετούμε μύτη σε κορνέ μίας χρήσης και βάζουμε μέσα την κρέμα για να στήσουμε το γλυκό. Με κοφτερό μαχαίρι ισιώνουμε γύρω γύρω τις πλευρές της σφολιάτας (επειδή στο ψήσιμο οι άκρες φουσκώνουν). Κόβουμε κατά μήκος την ψημένη σφολιάτα σε 3 ίσα μέρη. Βάζουμε σε πιατέλα το πρώτο φύλλο, απλώνουμε το 1/2 της κρέμας, βάζουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Καλύπτουμε με το τρίτο φύλλο σφολιάτας. Αν έχει περισσέψει λίγη κρέμα, γαρνίρουμε με αυτή την επιφάνεια. Αχνίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Δες και αυτό: Φτιάξε κέικ μανταρίνι με παπαρουνόσπορο

Αγαπημένο