ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Άγιος Βαλεντίνος: Πάρε ιδέες για τα πιο ρομαντικά γλυκά

Αν ακόμα δεν έχεις βρει τι γλυκό θα μαγειρέψεις στον καλό σου την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, πάρε μερικές ιδέες.
3
'
Πάρε ιδέες για τα πιο ρομαντικά γλυκά

Υπάρχουν πολλές νόστιμες και εύκολες συνταγές για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου που σίγουρα θα τον εντυπωσιάσουν!

Τα γλυκά δεν πρέπει να λείπουν από κανένα τραπέζι  την ημέρα των ερωτευμένων.

Δες τις συνταγές για τα γλυκά:

Πανακότα in love

Για την πανακότα:

  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 βανίλια
  • 200 ml γάλα
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 1 κομπόστα βύσσινο

Εκτέλεση:

  1. Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία βάλτε τις ζελατίνες μέσα σε ένα μπολ με νερό. Οι ζελατίνεςείναι σκληρές και πρέπει πάντα να τις μουλιάζουμε.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε μέσα το γάλα, τη κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά να λιώσει η ζάχαρη και μόλις φουσκώσει βγάλτε το απ΄τη φωτιά.
  3. Τώρα ρίξτε τα φύλλα ζελατίνας και ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν.Μοίρασε την πανακότα σε φορμάκια  τα οποία πρέπει να αφήσεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες.

Για το βύσσινο:

Σούρωσε τη κομπόστα και βράσε το ζουμί σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ρίχνοντας μέσα 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και 1 1/2 κουταλιά κορν φλάουρ για να δέσει. Ανακάτευε συνεχώς μέχρι να πήξει και απέσυρε απ’τη φωτιά. Πριν ρίξεις το σιρόπι πάνω στην πανακότα κρύωσε το πρώτα σε μπεν μαρί. Γαρνίρουμε από πάνω με βύσσινα!

Λάβα Κέικ

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
  • 100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
  • 2 αυγά
  • 1 κρόκο αυγού
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη κακάο
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Ζάχαρη άχνη για διακόσμηση

Εκτέλεση :

  1. Λιώνεις το βούτυρο και τη σοκολάτα σε ένα μπεν μαρί και ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Το κατεβάζεις από τη φωτιά και αφήνεις το μείγμα να κρυώσει για 1-2 λεπτά.
  3. Σε μια άλλη λεκάνη χτυπάς μαζί τα αυγά, τον κρόκο και τη ζάχαρη μέχρι να αρχίσουν να ασπρίζουν και η ζάχαρη να διαλυθεί εντελώς (περίπου 3 λεπτά). Ανακατεύεις σιγά – σιγά το λιωμένο μείγμα της σοκολάτας με το μείγμα των αυγών μέχρι να ενωθούν εντελώς. Στο ίδιο μπολ κοσκινίζεις το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι. Με απαλές κινήσεις ανακατεύεις με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.
  4. Βουτυρώνεις τέσσερα ατομικά φορμάκια και περνάς πολύ καλά με σκόνη κακάο τα εσωτερικά τοιχώματα (σαν να το αλευρώνεις. Χρησιμοποιείς κακάο για να μη φαίνεται στο κέικ). Μοιράζεις το μείγμα σοκολάτας στα φορμάκια και τα χτυπάς ελαφρά πάνω στο τραπέζι για να φύγει τυχόν εσωτερικός αέρας. Αφήνεις τα φορμάκια στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.
  5. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 210 βαθμούς. Βάζεις τα φορμάκια σε ένα ταψί με τοιχώματα και προσθέτεις νερό μέχρι να καλύψει το μισό τους ύψος. Ψήνεις για 15 λεπτά, ξεφορμάρεις τα κέικ σε πιάτα σερβιρίσματος και πασπαλίζεις με τη ζάχαρη άχνη.

Tip: Μπορείς να συνοδεύσεις το λάβα κέικ με παγωτό της αρεσκείας σου!

Μους Σοκολάτας

Υλικά:

  • 4 φρέσκα αυγά
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • 150 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 2 κ.σ. κονιάκ προαιρετικά

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ τα αυγά και την ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν πολύ καλά.
  2. Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη κουβερτούρα και προσθέτουμε σιγά σιγά το βούτυρο σε μικρές ποσότητες.
  3. Ανακατεύουμε και το ενώνουμε με το άλλο μείγμα. Ρίχνουμε σε ποτήρι ή μπολάκια το μείγμα και βάζουμε στο ψυγείο 3-5 ώρες.
  4. Γαρνίρουμε με σαντιγί, ξηρούς καρπούς ή και με φρούτα .

Μπισκότα Red Velvet

Υλικά:

  • 2 κούπες  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κούπα  Ολλανδική σκόνη κακάου
  • 1 κ.γ μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ αλάτι
  • (2 μπαστούνια) αλατισμένο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3/4 κούπας  συσκευασμένη καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κ.γ κόκκινη γέλη τροφίμων σε πάστα τζελ
  • 2 κ.γ καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
  • Σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C . Βάλτε ένα ταψί με λαδόκολλα. Σε μεγάλο μπολ, χτυπήστε  μαζί αλεύρι, κακάο, μαγειρική σόδα και αλάτι.
  2. Χρησιμοποιώντας ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, χτυπήστε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε αυγό, χρώμα ζαχαροπλαστικής  και βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν.
  3. Μειώστε την ταχύτητα του μίξερ στη χαμηλή και προσθέστε το μείγμα αλευριού μέχρι να συνδυαστεί. Πλάστε τη ζύμη με τις σταγόνες σοκολάτας.
  4. Φτιάξτε τα μπαλάκια από ζύμη και τοποθετείστε τα στην λαδόκολλα με περίπου 3 εκατοστά απόσταση το ένα με το άλλο, καθώς όσο ψήνονται φουσκώνουν και απλώνουν.
  5. Ψήνετε τα μπισκότα, μέχρι να είναι πιο σκούρα στις άκρες, συνολικά 9 έως 12 λεπτά.
  6. Αφήστε τα να κρυώσουν  5 λεπτά στο ταψί και στη συνέχεια σερβίρετε.

Churros με αλατισμένη καραμέλα

Υλικά:

Για τη σάλτσα

 

  • 1/2 κούπες ζάχαρη
  • 4 κουταλιές της σούπας. αλατισμένο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
  • 1/2 κούπες κρέμα γάλακτος  σε θερμοκρασία δωματίου
  • 60 γρ σκόνη κακάου χωρίς ζάχαρη
  • Λίγο αλάτι
  • 60 γρ μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη

Για το Churros

 

  • 1 στικ κανέλας
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας. και  1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ  αλάτι 
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Φυτικό λάδι, για τηγάνισμα
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1/2 κ.γ  κανέλα

Εκτέλεση:

Φτιάξτε τη σάλτσα: Σε μικρή κατσαρόλα, με πιρούνι, συνδυάστε ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας νερό. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι το μίγμα να γίνει πορτοκαλί χρώμα, 4 έως 5 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και χτυπήστε ελαφρά με το βούτυρο , στη συνέχεια χτυπήστε ελαφρά με την κρέμα γάλακτος, τη  σκόνη κακάο και αλάτι για να διαλυθούν. Προσθέστε σοκολάτα και αφήστε το να καθίσει 3 λεπτά, στη συνέχεια ανακατέψτε μέχρι να λιώσει (αν θέλετε, χρησιμοποιήστε ένα μπεν μαρί  για να το πάρετε πολύ λείο και μεταξένιο το μίγμα)

Φτιάξτε churros: Σε μεσαία κατσαρόλα, μαγειρέψτε το στικ κανέλας σε μέτρια έως υψηλή φωτιά, περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε ελαιόλαδο, 1 φλιτζάνι νερό, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και αλάτι και βράστε. Αφαιρέστε  το ξυλάκι κανέλας και τραβήξτε το από τη φωτιά. Ανακατέψτε γρήγορα το αλεύρι με ξύλινο κουτάλι και αφήστε το να καθίσει.

  1. Γεμίστε μια μεσαία κατσαρόλα  με το φυτικό λάδι περίπου 10εκατοστά και θερμάνετε μέχρι να φτάσει τους 180 °C.
  2. Εν τω μεταξύ, μεταφέρετε τον ζεστό χυλό σε μεγάλο μπολ. Χρησιμοποιώντας ηλεκτρικό μίξερ, χτυπήστε 1 λεπτό για να κρυώσει ελαφρώς. Χτυπάμε με το αυγό. Μεταφέρετε τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μεγάλη άκρη.
  3. Κόψτε στην άκρη την σακούλα και ρίξτε αργά αργά σε μικρές δόσεις το μίγμα στο καυτό λάδι. Τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 4 λεπτά και μετά μεταφέρετε σε ένα πιάτο μέχρι να κρυώσουν.
  4. Σε μεγάλο μπολ, συνδυάστε αλεσμένη κανέλα και ζάχαρη ½ φλιτζανιού. Όταν τα churros είναι αρκετά δροσερά για να τα χειριστείτε, ρίξτε τη ζάχαρη κανέλας. Σερβίρετε με σάλτσα σοκολάτας-καραμέλας.
Αγαπημένο