ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Άγιος Βαλεντίνος με τις πιο σοκαλατένιες συνταγές για να καταπλήξετε το ταίρι σας!

3 συνταγές για να ενθουσιάσετε το ταίρι σας!
14.02.2022
3
'
CAKE ISTOCK

Η γιορτή των ερωτευμένων είναι εδώ! Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε στο ταίρι σας ένα δημιουργικό δώρο που να περιέχει και τον δικό σας προσωπικό κόπο, δεν έχετε παρά να ενδώσετε στη γοητεία της ζαχαροπλαστικής και να του, ή της ετοιμάσετε ένα λαχταριστό γλύκισμα, με ντεκόρ Αγίου Βαλεντίνου

Συγκεντρώσαμε τις 3 πιο λαχταριστές αλλά συχρόνως εύκολες στην παρασκευή τους συνταγές γλυκών για να δημιουργήσετε και να καταναλώσετε από κοινού με το ταίρι σας, το βράδυ της Δευτέρας. 

Δείτε ακόμα3 + 1 ιδέες δώρων για τη γιορτή των ερωτευμένων!

Να λοιπόν τι σας προτείνουμε: 

1) Ζουμερή σιροπιαστή σοκολατόπιτα χωρίς μίξερ

Ζουμερή, θεϊκή και σιροπιαστή σοκολάτόπιτα που λιώνει στο στόμα! Ετοιμάσου να ερωτευτείς ξανά με την πιο σοκολατένια εκδοχή της σοκολατόπιτας! Είναι χωρίς μίξερ, εύκολη, νόστιμη και κυρίως χωρίς μίξερ! Η σοκολατόπιτα της τεμπέλας!

Συστατικά για την θεϊκή σοκολατόπιτα

  • 300 γρ βούτυρο αγελαδινό (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
  • 350 γρ ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 260 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 κ.τ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 100γρ κακάο σε σκόνη
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 200 ml γάλα
  • 1 βανίλια σκόνη

Για το σιρόπι της σοκολατόπιτας

  • 600 γρ ζάχαρη
  • 400 νερό ζεστό
  • 100 γρ κακάο σε σκόνη
  • 200 ml νερό
  • Για το σοκολατένιο γλάσο
  • 250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 250 γρ κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ βούτυρο φρέσκο

Η συνταγή για την τέλεια σοκολατόπιτα

Προσοχή! Ξεκινάμε με το σιρόπι γιατί πρέπει να ειναι παγωμένο όταν θα σιροπιάσουμε το γλυκό.

Για το σιρόπι

  • Σε ένα κατσαρόλι βάζουμε τα 600 γρ ζάχαρη και τα 400 ml νερό να βράσει.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το κακάο με τα 200ml νερό προσθέτοντας σε δόσεις το νερό και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός να διαλυθεί και να γίνει πάστα. (αυτό βοηθάει ώστε να μην μας σβολιάσει το κακάο στο σιρόπι)
  • Όταν ζεσταθεί το σιρόπι μας, προσθέτουμε και το διαλυμένο κακάο το ανακατεύουμε με ένα σύρμα και το βράζουμε για 5 λεπτά.
  • Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.
  • Για το κέικ σοκολάτας
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη καλά μέχρι να ασπρίσει.
  • Αν όμως δεν έχεις μίξερ ή δεν θέλεις να το χρησιμοποιήσεις κάνε όλα τα βήματα προσθέτοντας τα υλικά ένα ένα σε  μπολ και χτύπησε τα με το “χέρι”
  • Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά χτυπώντας συνεχώς με το σύρμα.
  • Μόλις ομογενοποιηθεί το βούτυρο, η ζάχαρη & τα αυγά και αφού έχουμε κοκκινήσει το κακάο, το μπέικιν & τη βανίλια, τα προσθέτουμε και ανακατεύουμε συνεχώς και μετά προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και αυτό σιγά σιγά.
  • Μόλις ενωθούν προσθέτουμε το γάλα και το κονιάκ.
  • Χτυπάμε για αλλά 2 λεπτά να γίνουν μια ενιαία ρευστή ζύμη
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ενα τετράγωνο ταψάκι (35Χ25) που το έχουμε περάσει με βούτυρο και κακάο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 45 λεπτά.
  • Δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι στο κέντρο (πρέπει να βγαίνει στεγνό).
  • Κόβουμε το ζεστό κέικ σε 12 ορθογώνια κομμάτια και τα περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
  • Αφήνουμε το κέικ να απορροφήσει όλο το σιρόπι.
  • Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν βάλουμε το γλάσο από πάνω.

Για το γλάσο σοκολάτας

  1. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την βάζουμε σε ένα μπολ.
  2. Ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος (δεν πρέπει να βράσει).
  3. Περιχύνουμε τη κουβερτούρα με την ζεστή κρεμά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα για να λιώσει η σοκολάτα.
  4. Τέλος προσθέτουμε και το κρύο βούτυρο και το ανακατεύουμε καλά (Το βούτυρο θα κάνει το γλάσο μας να γυαλίσει)
  5. Περιχύνουμε με το γλάσο το κέικ.
  6. Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και μετά το σερβίρουμε με συνοδεία ένα παγωτό κρεμά η βανίλια, γαρνίρουμε με φουντούκια ψιλοκομμένα.
Εικόνα
istock

 

2) Εύκολη τούρτα με μους σοκολάτας

Μια εύκολη συνταγή με λίγα υλικά και απλή εκτέλεση, για να φτιάξετε την πιο λαχταριστή, σοκολατένια τούρτα με μους σοκολάτας για τα αγαπημένα σας πρόσωπα! Ιδανικό επιδόρπιο μετά από ένα καλό γεύμα. 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για τη μους:

  • 200ml γάλα
  • 400gr. σοκολάτα υγείας
  • 600gr. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • Για τη βάση:
  • 60gr. σοκολάτα γάλακτος
  • 100gr. πραλίνα φουντουκιού
  • 100gr. μπισκότα της αρεσκείας σας

Για το γλάσο:

  • 250gr. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 250gr. σοκολάτα υγείας

Εύκολη τούρτα με μους σοκολάτας – Η παρασκευή

Για τη μους: Βράζουμε το γάλα,αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε για να λιώσει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, ώστε να φτιάξουμε μια αφράτη σαντιγύ και με μια σπάτουλα ενσωματώνουμε τη σοκολάτα σιγά σιγά για να μη πέσει ο όγκος της σαντιγύς. Αφήνουμε στην άκρη και παράλληλα κάνουμε τη βάση.

Για τη βάση: Σπάμε σε κομμάτια τη σοκολάτα,θρυμματίζουμε το μπισκότο και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε με την πραλίνα έτσι ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στρώνουμε σε τσέρκι και προσθέτουμε τη μους στη βάση μας. Βάζουμε στην κατάψυξη.

Για το γλάσο: Βράζουμε τηn κρέμα γάλακτος, με προσοχή να μην φουσκώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα και τη λιώνουμε καλά με ένα σύρμα χειρός. Βγάζουμε το τσέρκι με τη βάση και τη μους ενώ έχει παγώσει καλά.

Για το στήσιμο: Βάζουμε μια λαδόκολλα στον πάγκο μας και βάζουμε ένα μπολ στο κέντρο και πάνω του ακουμπάμε την τούρτα. Ρίχνουμε το γλάσο από πάνω και αφήνουμε τη σοκολάτα να πέσει στη λαδόκολλα,την κρατάμε για να τη χρησιμοποιήσουμε και αλλού αν θέλουμε,κρατάει 5 μέρες στο ψυγείο. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο και σερβίρουμε μετά από 1 με 1 ½ ώρα.

Εικόνα
istock

 

3) Κορμός σοκολάτας

Κορμός σοκολάτας, το πιο εύκολο και σοκολατένιο γλυκό του καλοκαιριού!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 250γρ. βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
  • 100γρ. γάλα
  • 5κ.σ ζάχαρη άχνη
  • 5κ.σ κακάο
  • 2κ.σ ινδοκάρυδο
  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.σ ινδοκάρυδο (πασπάλισμα)

Κορμός σοκολάτας – Η συνταγή

  1. Βάζουμε όλα μας τα υλικά, εκτός από τα μπισκότα, σε ένα μπολ.
  2. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας με ένα κουτάλι και κατόπιν με τα χέρια μας, ώστε να ενσωματωθούν καλά.
  3. Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά.
  4. Απλώνουμε πλαστική μεμβράνη σε μια φόρμα για κέικ, αφήνοντας περιθώριο και από τις δύο πλευρές στο πλάι.
  5. Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και κατόπιν αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας. Σκεπάζουμε καλά και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
  6. Μόλις παγώσει, το βγάζουμε από το σκεύος, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
  7. Ότι κι αν επιλέξετε να φτιάξετε για του Αγίου Βαλεντίνου, να είναι καλοφάγωτο και να το χαρείτε! 

Δείτε επίσης : Γιορτή Αγίου Βαλεντίνου: Τι χρώμα εσώρουχα σου ταιριάζουν ανάλογα με την απόχρωση των μαλλιών σου

Αγαπημένο