ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ο ιδανικός καφές για χαμηλή χοληστερόλη

Ποιους καφέδες να αποφύγεις αν θες "ρίξεις" τις τιμές της.
2
'
coffee shutterstock

Αν οι τιμές της χοληστερόλης σου είναι ανεβασμένες, θα σου δοθούν από τον γιατρό σου συγκεκριμένες διατροφικές οδηγίες, καθώς η διατροφή αποτελεί μέρος της θεραπείας για τη ρύθμιση της χοληστερόλης.

Σίγουρα, όμως, το τελευταίο που θα μπορούσες να διανοηθείς ότι θα στερηθείς είναι ο καφές σου. Έτσι δεν είναι; Συνδέεται όμως η κατανάλωση καφέ με την αύξηση της χοληστερόλης; 

Σύμφωνα με τον καρδιολόγο Dennis Bruemmer, ΜD, PhD, υπάρχουν κάποιοι τύποι καφέ που θεωρούνται πιο ασφαλείς επιλογές, όπως οι καφέδες φίλτρου, ο Ελληνικός καφέ και ο Εspresso.

Από την άλλη, οι καφέδες που θα πρέπει να αποφεύγονται είναι εκείνοι που είναι εμπλουτισμένοι με κρέμες, σιρόπια, ζάχαρη.

Ο καρδιολόγος προειδοποιεί ότι μερικοί καφέδες μπορεί να είναι τόσο φορτωμένοι σε θερμίδες, ζάχαρη, πλήρες γάλα και λιπαρά που να αντιστοιχούν με ένα γεύμα 600 θερμίδων και εξαιρετικά επιβαρυντικοί για τη χοληστερόλη.

Γενικά, επομένως, ο κανόνας είναι ο εξής: όσο «πιο σκέτος» είναι ο καφές τόσο πιο ασφαλής για μια χαμηλή χοληστερόλη.

Η παγίδα του λάθος σνακ

Μία ακόμα παγίδα που μπορεί να αυξήσει τη χοληστερόλη σε άτομα που πρέπει να προσέχουν τις τιμές τους είναι τα συνοδευτικά σνακ που επιλέγουν να καταναλώσουν με τον καφέ τους, όπως π.χ. μπισκότα, ντόνατς, τσουρέκια και γενικά τρόφιμα πλούσια σε ζάχαρη και λιπαρά. Ακόμα λοιπόν κι αν έχεις επιλέξει τον σωστό καφέ δεν έχει καμία αξία για τη δίαιτά σου αν συνδυάζεται από το λάθος σνακ. Φρόντισε επομένως η στροφή προς την υγιεινή διατροφή να είναι συνολική.

Αγαπημένο