ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Τζίνα Αλιμόνου: Η αγαπημένη της κυριακάτικη συνταγή και η πρόταση μας για να την κάνεις υγιεινά χωρίς τύψεις

Μάθε πως να φτιάξεις την αγαπημένη συνταγή της ηθοποιού μόνο με 4 υλικά!
3
'
alimonou Ndp

Η Τζίνα Αλιμόνου τα τελευταία χρόνια έχει επιλέξει να ακολουθεί μια υγιεινή διατροφή, την οποία συνδυάζει με γυμναστική για να παραμένει πάντα σε φόρμα.

Έτσι η ηθοποιός συνηθίζει τα Σαββατοκύριακα να βρίσκεται στο σπίτι της και να δοκιμάζει συνταγές, αφού της αρέσει πολύ να μαγειρεύει. Πιο συγκεκριμένα η Τζίνα Αλιμόνου πέρασε την Κυριακή της στην κουζίνα φτιάχνοντας ψωμί και φυσικά μοιράστηκε το αποτέλεσμα με τους διαδικτυακούς της φίλους στα social media.

 

Δες ακόμη εδώ: Τζίνα Αλιμόνου: Αυτό είναι το υγιεινό και διαιτητικό ρόφημα που δεν βγάζει με τίποτα από την διατροφή της

Μπορεί να έχετε συνδέσει το ψωμί με έξτρα θερμίδες, όμως το σπιτικό ζυμωτό ψωμί που ζυμώνεται στο χέρι έχει μεγάλη ποικιλία σε θρεπτικά συστατικά χρησιμοποιώντας μόνο τα πιο βασικά: αλεύρι, νερό, αλάτι και μαγιά, χωρίς χημικά και πρόσθετα. Επιπλέον το ψωμί αποτελεί μια εξαιρετική πηγή σύνθετων υδατανθράκων οι οποίοι και παρέχουν στον οργανισμό την ενέργεια που χρειάζεται και παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξισορρόπηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.

Μάθε πως θα φτιάξεις και εσύ το αφράτο υγιεινό ψωμί που αγαπάει η Τζίνα Αλιμόνου, μόνο με 4 υλικά.

Συνταγή για ζυμωτό ψωμί με 4 υλικά

Μερίδες: 12 φέτες

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά

Χρόνος ζύμωσης: 8 ώρες

Θα χρειαστείς:

3 φλιτζάνια αλεύρι για ψωμί

1 κγ αλάτι

1/2 κγ μαγιά

Μία μιση κούπα ζεστό νερό

Οδηγίες

Σε ένα μπολ ανακατεύεις το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά και το νερό μέχρι να ενωθούν. Καλύπτεις με πλαστική μεμβράνη και το αφήνεις να φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 8-24 ώρες.

Στη συνέχεια, αφού η ζύμη έχει φουσκώσει, την τοποθετείς σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια και σχηματίζεις μια μπάλα, σαν καρβέλι.

Το αφήνεις για 30 λεπτά σκεπασμένο με μία πετσέτα.

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 220 βαθμούς.

Χαράζεις ένα «Χ» πάνω από το ψωμί. Απλώνεις μία λαδόκολλα στο ταψί και μεταφέρεις το ψωμί προσεκτικά στο ταψί. Το σκεπάζεις από πάνω με λαδόκολλα.

Μειώνεις τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς. Το βάζεις στο φούρνο καλυμμένο για 30 λεπτά, για να ψηθεί.

Ξεσκεπάζεις και ψήνεις περίπου 15 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσει και να κάνει κρούστα.

Το βγάζεις και το ακουμπάς σε μία ξύλινη επιφάνεια. Το σκεπάζεις με ένα πανάκι και το αφήνεις να κρυώσει μέχρι να το κόψεις.

Τα μυστικά για αφράτη ζύμη

Πολλοί αρτοποιοί συμφωνούν ότι για να φουσκώσει ζύμη του ψωμιού η ιδανική θερμοκρασία είναι αυτή του δωματίου, μεταξύ 21 με 22 βαθμούς. Μπορείς εύκολα να αυξήσεις τη θερμοκρασία της ζύμης χρησιμοποιώντας ζεστό νερό ή γάλα. Ακόμη μπορείς να το αφήσεις πολλές ώρες να φουσκώσει, κάτι που θα βελτιώσει την υφή και τη γεύση του ψωμιού σου.

Επίσης μπορείς να αλευρώσεις την επιφάνεια με καλαμποκάλευρο, θα του δώσει ιδιαίτερη γεύση και θα κάνει ωραία κρούστα.

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Τζίνα Αλιμόνου: Δες την λευκή κουζίνα της και το σούπερ υγιεινό πρωινό της με τα εποχιακά φρούτα

Αγαπημένο