Χριστίνα Μπόμπα: Μπήκε στη κουζίνα και έφτιαξε healthy muffins για τις κόρες της

17.02.2023
1
'
NDP photo

Η Χριστίνα Μπόμπα συχνά πειραματίζεται με συνταγές στην κουζίνα της, προσπαθώντας να τα συμπεριλάβει όλα στην διατροφή των παιδιών της.

Και αυτή τη φορά δεν έκανε κάτι διαφορετικό αφού με ένα story στο Instagram ενημέρωσε τους διαδικτυακούς της ακόλουθους για τα υγιεινά muffins με blueberries που έκανε για τις δίδυμες κόρες της.

Όπως είναι γνωστό η Χριστίνα Μπόμπα είναι λάτρης της υγιεινής διατροφής και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει μοιραστεί κάποιες από τις συνταγές της, με το κοινό της!

Για τον λόγο αυτό η σύζυγος του Σάκη Τανιμανίδη επέλεξε να φτιάξει τα muffins στις μικρούλες της, χωρίς σοκολάτα αλλά με blueberries που είναι πιο ελαφριά και υγιεινά χωρίς πολύ ζάχαρη.

Μάθε επίσης: Ζέτα Δούκα: Αυτές είναι οι 3 τροφές που αποφεύγει και παραμένει fit στα 49 της

Δείτε παρακάτω τα muffins που έφτιαξε η Χριστίνα Μπόμπα στις κόρες της:

Εικόνα

Η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για λαχταριστά muffins

  • 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη ακατέργαστη
  • 150 γρ. γάλα
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο και χλιαρό
  • 1 αυγό μεγάλο ελαφρά χτυπημένο

Προαιρετικά

  • Φρέσκα blueberries (ή αποξηραμένα φρούτα)
  • Σταφίδες
  • Σοκολάτα κλπ
Εικόνα

Η διαδικασία:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 °C για να ψήσουμε τα muffins.
  2. Στρώνουμε χάρτινες θήκες σε ταψάκι για μάφινς.
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε μπολ.
  4. Προσθέτουμε τη ζάχαρη.
  5. Ανακατεύουμε τα στερά υλικά με ένα κουτάλι και κάνουμε μία λακκούβα στη μέση.
  6. Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, το γιαούρτι, το λιωμένο κρύο βούτυρο και το αυγό. Τα χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν.
  7. Τα προσθέτουμε στα στερεά υλικά και απαλά διπλώνουμε – ανακατεύουμε το μείγμα με ένα κουτάλι.
  8. Ισομοιράζουμε στις θήκες.

Για το ψήσιμο

  • Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να σκάσουν στην επιφάνεια.
  • Για να σιγουρευτούμε ότι ψήθηκαν, πιέζουμε με το δάχτυλο την κορυφή ελαφρά και αν έχει επαναφορά είναι έτοιμα.
  • Αλλιώς, τα ψήνουμε λίγο ακόμη.
  • Τα αφήνουμε στις θήκες 5 λεπτά και στη συνέχεια, τα βγάζουμε σε σχάρα.

Διάβασε ακόμα: Τζένη Μπαλατσινού: Η διατροφή της για να διατηρεί το κορμί της στα 52 της χρόνια- Τι έχει κόψει τελείως;rismpo)

Φωτογραφικά Πρακτορεία: NDP photo agency