ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Βάλια Χατζηθεοδώρου: Η παραδοσιακή συνταγή που ετοίμασε και η selfie μετά το αποτέλεσμα!

Αυτό το φαγητό είναι σπιτικό και άκρως μαμαδίστικο!
2
'
Βάλια Χατζηθεοδώρου: Η παραδοσιακή συνταγή που ετοίμασε και η selfie μετά το αποτέλεσμα! Βάλια_Χατζηθεοδώρου

Η Βάλια Χατζηθεοδώρου είναι αρκετά ενεργή στα social media και ενημερώνει συχνά τους fans της για τις μικρές στιγμές της καθημερινότητάς της. Η ξανθιά καλλονή που γνωρίσαμε μέσα από το επιτυχημένο τηλεπαιχνίδι " Τρόχος της Τύχης", κρατάει ένα χαμηλό προφίλ στην προσωπική της ζώη παρά την σχέση της με αρκετούς διάσημους φίλους.

Πρόσφατα, η Βάλια Χατζηθεοδώρου έδειξε όλο περηφάνια την προετοιμασία ενός πολύ παραδοσιακού και... μαμαδίστικου φαγητού που όλοι λατρεύουμε να τρώμε. Το μοντέλο ανέβασε πρώτα φωτογραφία τα υλικά με τα χοντροκομμένα καρότα και τα κρεμμύδια.

Εικόνα
food

Στην επόμενη φωτογραφία, ανέβασε τον λαχταριστό αράκα μέσα από την κατσαρόλα να σιγοβράζει και αποκάλυψε το παραδοσιακό φαγητό που ετοίμασε για την ίδια- και ίσως τον αγαπημένο της, Πέτρο Πυλαρινό-.

Δείτε επίσης: Αντελίνα Βαρθακούρη: Το παραδοσιακό φαγητό που μαγείρεψε για την οικογένειά της και η συνταγή για να το κάνετε και εσείς!

Εικόνα
food

 Το μαγείρεμα στέφθηκε με επιτυχία, αφού η Βάλια Χατζηθεοδώρου ανέβασε μια selfie της γεμάτη ικανοποίηση και έγραψε στο Insta story: " Xαρούμενη που πέτυχε ο αρακάς". Και κάπως έτσι, μας έδωσε το κατάλληλο inspo για να μπούμε και εμείς στην κουζίνα και να ετοιμάσουμε μία λαχταριστή συνταγή για τον παραδοσιακό αρακά.

Εικόνα
valia

Αν θέλεις και εσύ να μαγειρέψεις το παραδοσιακό φαγητό που ετοίμασε η Βάλια Χατζηθεοδώρου, ακολούθησε την συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για ένα λαχταριστό αρακά: 

Υλικά

Για τον λαδερό κοκκινιστό αρακά

  • 500 γρ. αρακάς καθαρισμένος
  • 2 καρότα μέτρια
  • 2 πατάτες μέτριες κομμένες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα με τα φύλλα τους
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας γεμάτη
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/3 ματσ. άνηθο ψιλοκομμένο αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Συνταγή

Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα καρότα σε φέτες και τις πατάτες σε κομμάτια των 2 εκατοστών.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.

Ζεσταίνουμε πρώτα σε πλασοτέ κατσαρόλα το 1/4 φλ ελαιόλαδο. Το υπόλοιπο θα το αφήσουμε για το τελείωμα του αρακά.

Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά χωρίς να πάρουν χρώμα για 3΄.

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας για 1´.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά κι ανακατεύουμε να λαδωθούν τα υλικά.

Συμπληρώνουμε νερό ζεστό ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά.

Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20΄. Μετράμε τον χρόνο βρασμού από την ώρα που θα πάρει βράση ο κοκκινιστός αρακάς.

Αφού βράσουν τα υλικά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο που κρατήσαμε στην αρχή καθώς και τον ψιλοκομμένο άνηθο.

Βράζουμε για 10΄ επιπλέον σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει όλα τα υγρά της κατσαρόλας και να μείνει ο λαδερός αρακάς μόνο με το λάδι του στο τέλος.

Μάθε ακόμα: Έλον Μασκ: Αποκαλύπτει τον τρόπο που έχασε εννιά κιλά μέσα σε λίγες μέρες

Αγαπημένο