Η οικολογική αξία των υγιεινών τροφών

16.11.2020
1
'

Τα τρόφιμα που κάνουν καλό στην υγεία, έχουν παράλληλα μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα σύμφωνα με βρετανοαμερικανική επιστημονική μελέτη. Ερευνητές των πανεπιστημίων της Οξφόρδης και της Μινεσότας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι σχεδόν όλες οι τροφές που σχετίζονται με την καλύτερη υγεία όπως φρούτα, λαχανικά, όσπρια, ξηροί καρποί, πλήρη δημητριακά έχουν τις μικρότερες συνέπειες στο περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και τους φυσικούς πόρους όπως το νερό. Διπλό το κέρδος επομένως αν προτιμάς τις υγιεινές τροφές. Κάνεις καλό και στην υγεία σου και στο περιβάλλον.