Ένα ρόδι την ημέρα…
Μάθε γιατί το ρόδι πρέπει να μπει στη διατροφή σου
H διατροφική αξία του ροδιού
Το ρόδι είναι κυριολεκτικά το φρούτο της καρδιάς μας καθώς ο καρπός του είναι ιδιαίτερα πλούσιος σε υδατάνθρακες και κάλιο που είναι απαραίτητα για τη διατήρηση του σωστού καρδιακού παλμού και τον καλύτερο έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.
Επίσης τα αντιοξειδωτικά που περιέχει το ρόδι προστατεύουν από την αθηρωμάτωση και συνεπώς από τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Ο χυμός του ροδιού έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα πολυφαινολών ακόμα και από το κόκκινο κρασί, το πράσινο τσάι ή τον χυμό πορτοκαλιού. Οι πολυφαινόλες έχουν αντιγηραντική δράση που γίνεται φανερή ακόμη και στις ώριμες επιδερμίδες.
Παράλληλα είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, C, E και φυλλικό οξύ ενώ η υψηλή περιεκτικότητά του σε ανθοκυανίνες παρέχει στον οργανισμό μια ασπίδα προστασίας ενισχύοντας σημαντικά το ανοσοποιητικό μας. Επίσης μελέτη του Πανεπιστημίου Queen Margaret του Εδιμβούργου έρχεται να δώσει στο ρόδι άλλο ένα πλεονέκτημα, αυτό του φυσικού αφροδισιακού. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι μπορεί να αυξήσει την ερωτική επιθυμία καθώς σύμφωνα με τη μελέτη η καθημερινή κατανάλωση χυμού ρόδι αυξάνει τα επίπεδα της τεστοστερόνης, της ορμόνης που συνδέεται με την αύξηση της λίμπιντο.
Ένταξε λοιπόν στην καθημερινή σου διατροφή έναν φρεσκοστυμμένο χυμό ροδιού και απόλαυσε τη γεύση και τις ευεργετικές του ιδιότητες.
Πόσες θερμίδες έχει το ρόδι
Ένα μέτριο ρόδι έχει μόλις 68 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια ενώ καλύπτει σημαντικό ποσοστό των καθημερινών μας αναγκών σε κάλιο και βιταμίνη C.