ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη αφαίρεσε τη λέξη "χοντρή" από το τραγούδι "Άδωνις" – Πως αντέδρασε ο Σταμάτης Κραουνάκης

Η τραγουδίστρια θέλησε να καταδικάσει έτσι το body shaming
16.11.2023
See the video

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Γιώργος Νταλάρας εμφανίστηκαν στο θέατρο «Παλλάς» την Τρίτη (14/11) και ένωσαν τις φωνές τους, ερμηνεύοντας μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους.

Μία από τις πιο πολυσυζητημένες στιγμές της συναυλίας, ήταν όταν η Άλκηστις Πρωτοψάλτη είπε το κομμάτι «Πάμε στον Άδωνι για καφέ», αφαιρώντας από τους στίχους μια λέξη.

Πιο συγκεκριμένα, η ίδια δεν τραγούδησε το σημείο «και μια χοντρή», καταδικάζοντας με αυτόν τον τρόπο το body shaming.

Οι επίμαχοι στίχοι: Πάμε στον Aδωνι για καφέ/που πηγαίνουν τεκνά και φρικιά/και αράζουνε και αθλητές/και που πηγαίνει και μία χοντρή νευρικιά/Κυριακή να της φύγει το στρες.

Τι είπε ο Σταμάτης Κραουνάκης

Το βράδυ της Τετάρτης (15/11) οι κάμερες των ψυχαγωγικών εκπομπών συνάντησαν τον δημιουργό του τραγουδιού, Σταμάτη Κραουνάκη και τον ρώτησαν για την απόφαση της Άλκηστης Πρωτοψάλτη.

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης είπε χαρακτηριστικά: «Θα απαντήσω για να μη λυσσάξετε. Ο κάθε ερμηνευτής, στη ζωντανή απόδοση των τραγουδιών έχει το δικαίωμα να πειράξει οτιδήποτε. Εγώ όταν λέω το τραγούδι τη “χοντρή” τη δείχνω και όλες οι χοντρούλες από κάτω ενθουσιάζονται. Αυτό είναι μια προσωπική της άποψη, θεωρεί ότι κάτι φταίει και δεν κάνει να λέμε τους ανθρώπους χοντρούς κλπ.

Αλλά το τραγούδι είναι 40 ετών και είναι αθώο. Εντάξει, ας κάνει ό,τι θέλει, δεν έχω κάτι εναντίον αυτού που κάνει. Μετά το φορτηγό του δήμου Αθηναίων εγώ δεν επικοινωνώ με την κυρία Πρωτοψάλτη, ούτε εκείνη μαζί μου. Την  αγαπώ και δεν με νοιάζει αν αφαίρεσε τη λέξη, είναι ένα τραγούδι χαριτωμένο, θα μπορούσε να προσθέσει και στίχο, δεν τρέχει τίποτα.

Λοιπόν, θα σας πω κάτι και κάντε το βούκινο. Αυτό το τραγούδι, αυτή η “χοντρή νευρικιά” είναι ένα πολύ συγκεκριμένο πρόσωπο. Που δεν υπάρχει περίπτωση να σας το αποκαλύψω, διότι είναι ένα αντρικό πασίγνωστο πρόσωπο. Και το πρόσωπο ήταν η αιτία να γράψω αυτό το τραγούδι τότε».

Αγαπημένο