ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Οι 6 πιο έξυπνοι τρόποι για να ζεστάνετε το σπίτι χωρίς να ανάβετε το καλοριφέρ

Μειώστε το κόστος θέρμανσης του σπιτιού με αυτούς τους απλούς τρόπους!
2
'
Οι πιο έξυπνοι τρόποι για να ζεστάνετε το σπίτι χωρίς να ανάβετε το καλοριφέρ Istock

Ο χειμώνας έφτασε και φέρνει μαζί του τις κρύες μέρες. Η εκτόξευση των τιμών του φυσικού αερίου και του πετρελαίου κάνει το ζήτημα της θέρμανσης του σπιτιού να αποτελεί το μόνιμο θέμα συζήτησης και ανησυχίας σε κάθε νοικοκυριό. Πολλοί λοιπόν αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για να ζεστάνουν το σπίτι τους και να προφυλαχτούν από το κρύο και παράλληλα να μειώσουν το κόστος θέρμανσης.

Αν λοιπόν ψάχνετε και εσείς έξυπνες μεθόδους για να αποφύγετε την επιλογή του καλοριφέρ, συνεχίστε να διαβάζετε!

Εναλλακτικοί τρόποι θέρμανσης του σπιτιού

Η κατάλληλη επιλογή κουρτίνας

Εικόνα
μειωση κοστους θερμανσης

Προτιμήστε τις κουρτίνες που είναι φτιαγμένες από χοντρά και ζεστά υλικά και λειτουργούν ως μονωτικά. Βέβαια, κατά τη διάρκεια της ημέρας, φροντίστε να παραμένουν ανοιχτές, ώστε να εισχωρεί το φως του ήλιου που θα βοηθήσει να θερμανθεί το σπίτι φυσικά. Από το απόγευμα και μετά όμως, κλείστε τις κουρτίνες και θωρακίστε με αυτό τον απλό τρόπο το σπίτι σας από το κρύο.

Στρώστε χαλιά και μοκέτες

Εικόνα
μειωση κοστους θερμανσης

Σύμφωνα με το Βρετανικό Ίδρυμα Ενέργειας, ένα δάπεδο χωρίς χαλιά είναι υπεύθυνο για το 10% της συνολικής απώλειας θερμότητας από το σπίτι. Αν λοιπόν δεν έχετε ήδη στρώσει το σπίτι σας, φροντίστε να το κάνετε άμεσα. Μάλιστα, οι βρετανοί ειδικοί, προτείνουν να μην σταματήσετε εκεί αλλά να καλύψετε πιθανά κενά στο δάπεδο του σπιτιού σας με ριχτάρια ή ακόμα και κουβέρτες για να «παγιδεύσετε» τη ζέστη.

Επίσης, αν το δάπεδο του σπιτιού σας είναι ξύλινο, καλύψτε πιθανά κενά ανάμεσα στις σανίδες του με σιλικόνη και ενισχύστε τη μόνωση του σπιτιού σας.

Ανάψτε κεριά

Εικόνα
μειωση κοστους θερμανσης

Τα κεριά είναι ένας υπέροχος τρόπος διακόσμησης, ενώ επίσης χαρίζουν ένα απολαυστικό άρωμα στο χώρο. Ωστόσο, δεν έχουν μόνο διακοσμητικό ρόλο στο σπίτι σας. Όταν είναι αναμμένα, τα κεριά μπορούν να προσφέρουν τη θαλπωρή τους, ενώ αν κλείσετε καλά και τις πόρτες, θα ενισχύσετε το αποτέλεσμα.

Αφήστε το φούρνο ανοιχτό

Εικόνα
μειωση κοστους θερμανσης

Μόλις βγάλετε το φαγητό από το φούρνο, αφήστε την πόρτα ανοιχτή, ώστε η θερμότητα να κατακλύσει το χώρο και να μεταφερθεί πέρα από την κουζίνα και σε άλλα σημεία του σπιτιού.

Κάντε μπάνιο με ανοιχτή την πόρτα

Εικόνα
μειωση κοστους θερμανσης

Ένας έξυπνος τρόπος να ζεστάνετε το χώρο σας και να εξοικονομήσετε χρήματα είναι να αφήνετε την πόρτα του μπάνιου ανοιχτή όταν κάνετε το ντους σας. Η θερμότητα και ο ζεστός ατμός θα διοχετευτούν έτσι από το μπάνιο και στα υπόλοιπα σημεία.

Τοποθετήστε προστατευτικά μαξιλαράκια κάτω από την πόρτα

Εικόνα
μειωση κοστους θερμανσης

Ο αέρας και το κρύο μπορούν να εισχωρήσουν από πολλά σημεία. Η πόρτα του σπιτιού είναι σίγουρα ένα από αυτά. Αγοράστε λοιπόν τα ειδικά μαξιλαράκια με το κυλινδρικό σχήμα και  θωρακίστε το σπίτι σας.

Μάθετε ακόμα: Το έξυπνο κόλπο για να μη σαπίζουν τα φρούτα και τα λαχανικά στο ψυγείο και να διατηρούνται για μεγαλύτερο διάστημα

Αγαπημένο