ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ο εύκολος τρόπος να καθαρίσεις την γυάλινη εστία της κουζίνας με υλικά που έχεις στα ντουλάπια σου

Για άμεσα αποτελέσματα με φυσικά καθαριστικά που θα τα φτιάξεις με απλά υλικά στο σπίτι!
14.03.2023
1
'
Βήμα-βήμα πως θα καθαρίσεις την γυάλινη εστία της κουζίνας σου για να λάμψει! iStock

Υπάρχουν αρκετές εύκολες λύσεις που μπορείς να εφαρμόσεις στον καθαρισμό της γυάλινης εστίας της κουζίνας σου ώστε η δύσκολη αυτή διαδικασία, να αποτελεί μια ευχάριστη δουλειά.

Πάνω κάτω χρειάζεσαι μόνο 20 λεπτά και μερικά αντικείμενα που βρίσκονται στα ντουλάπια της κουζίνας σου για να το καταφέρεις.

Για αρχή θα πρέπει σίγουρα να απενεργοποιήσεις και να αφήσεις την επιφάνεια σου να κρυώσει. Το μεγαλύτερο ποσοστό των γυάλινων επιφανειών κουζίνας έχουν προσθέσει μία λυχνία που δείχνει αν η επιφάνεια είναι καυτή, ακόμα και μετά την απενεργοποίηση του κάθε ματιού. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μετρό ασφαλείας που θα διασφαλίσει ότι τα εργαλεία καθαρισμού είναι ικανά για χρήση, χωρίς τον κίνδυνο να καούν, να λιώσουν ή ακόμα και να πιάσουν φωτιά.

Μάθε επίσης: Ανανεώστε την κουζίνα σας με μία και μόνο αλλαγή!

Εικόνα
Ο εύκολος τρόπος να καθαρίσεις την γυάλινη εστία της κουζίνας με υλικά που έχεις στα ντουλάπια σου

Αυτό είναι το ιδανικό φυσικό καθαριστικό που θα χρειαστείς:

«Ο ευκολότερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσετε μια γυάλινη εστία είναι να σκουπίζετε την εστία μετά από κάθε χρήση με ένα φυσικό καθαριστικό κουζίνας», λέει η Alicia Sokolowski, πρόεδρος και συν-διευθύνουσα σύμβουλος της AspenClean.

Μία από τις καλύτερες μεθόδους που προτείνουν οι ειδικοί δεν είναι άλλος από τον καθαρισμό με ξύδι.

Ιδανικά μπορείς να φτιάξεις ένα δικό σου καθαριστικό διάλυμα που θα περιλαμβάνει ξύδι και θα το έχεις κοντά κάθε φορά που θα χρησιμοποιήσεις τα μάτια της κουζίνας, αφού αποτελεί φυσικό αντιβακτηριακό προϊόν.

«Ανακατέψτε ένα διάλυμα ζεστού νερού και λευκού ξυδιού, μια αναλογία 50/50 αποδίδει τα καλύτερα αποτελέσματα», εξηγεί ο Chris.

Βάλε μία ποσότητα αραιωμένου ξυδιού σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και στη συνέχεια ψέκασε όλη την επιφάνεια των ματιών και άφησε το να δράσει για περίπου 10 με 15 λεπτά.

Εικόνα
Βήμα-βήμα πως θα καθαρίσεις την γυάλινη εστία της κουζίνας σου για να λάμψει!

Καθώς το ξύδι δεν περιέχει τοξίνες και είναι απαλό για τις επιφάνειες της κουζίνας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και για τον καθαρισμό του ψυγείου, τον καθαρισμό του φούρνο μικροκυμάτων, αλλά και για την αφαίρεση αλάτων σε έναν βραστήρα.

Διάβασε ακόμα: Ξέβαψαν τα ρούχα σας στο πλυντήριο; Με αυτόν τον τρόπο θα τα σώσετε

Τέλος θα χρειαστείς ένα πανί μικροϊνών ώστε να αφαιρέσεις σωστά το διάλυμα από όλη την επιφάνεια!

«Συνιστούμε τη χρήση ενός καθαρού πανιού μικροϊνών, καθώς εξαλείφει έως και το 99,9% των βακτηρίων και αποτρέπει την εξάπλωση των βακτηρίων σε όλες τις επιφάνειες», εξηγεί η Alicia.

Φωτογραφικά πρακτορεία: iStock

Αγαπημένο