ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Freddie Mercury: 30 χρόνια χωρίς τον θρύλο της ροκ - Τα τελευταία σπαρακτικά λόγια λίγο πριν πεθάνει

Η ζωή και το πρόωρο τέλος του χαρισματικού τραγουδιστή!
4
'
Τα τελευταία λόγια του Freddie Mercury λίγο πριν πεθάνει ZUMA PRESS

Freddie Mercury. Ένα όνομα, εκατομμύρια συναισθήματα. "Δεν θα γίνω ένας ροκ σταρ. Θα γίνω θρύλος", είχε δηλώσει στο παρελθόν ο ίδιος, παραμένοντας ανεξίτηλος στην αιωνιότητα. 30 χρόνια μετά τον θάνατό του, και ο χαρισματικός περφόρμερ παραμένει είδωλο της μουσικής σκηνής, για μικρούς και μεγάλους.

Ο  Farrokh Bulsara, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στη Ζανζιβάρη, στις 5 Φεβρουαρίου του 1946. Τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στην Ινδία, "δοκιμάζοντας" τον εαυτό του σε διαφορετικούς ρόλους από αυτόν που τον έχουμε συνηθίσει, όπως αυτού του μποξέρ, αλλά και του γραφίστα. Η οικογένειά του μετακόμισε στο Μίντλσεξ της Αγγλίας, όπου και ο Freddie Mercury ξεκίνησε να φοιτά στο Ealing College of Art, στο τμήμα της γραφιστικής. Όλα άλλαξαν ωστόσο, καθώς η αγάπη του για την μουσική δεν κρυβόταν…

Το ξεκίνημα

 

Ξεκίνησε την περιπέτειά του στη μουσική, στο κολέγιο της Βομβάης,  με το συγκρότημα Hectics. Εκεί, οι φίλοι του, τού απέδωσαν το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Freddie, με το οποίο και έγινε γνωστός αργότερα, για το υπόλοιπο της ζωή του. Η λαμπρή του καριέρα ωστόσο ξεκίνησε με την καρμική του συνάντηση με τους: Roger Taylor και Brian May, ιδρυτές ενός μικρού συγκροτήματος, με το όνομα "The Smile".

Έπειτα από λίγο καιρό, οι Smile διαλύθηκαν όταν ο Tim Staffell αποχώρησε και επανενώθηκαν τον Απρίλιο του 1970, όταν ο Freddie Mercury μπήκε στο συγκρότημα ως τραγουδιστής, αλλάζοντας το όνομα της μπάντας σε Queen. Περίπου έναν χρόνο αργότερα, (1η Μαρτίου του 1971) το τελευταίο μέλος του συγκροτήματος, ο μπασίστας, John Deacon προστέθηκε και ο δρόμος τους προς την επιτυχία, ξεκίνησε.

Εικόνα
FREDDIE MERCURY
ZUMA PRESS

 

Οι μεγάλες επιτυχίες

Εικόνα
queen
ZUMA PRESS

 

Οι Queen κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο "Queen" περίπου δύο χρόνια μετά την ίδρυσή τους, το 1973. Το αποκορύφωμα ήρθε για το συγκρότημα με το τέταρτο μουσικό τους άλμπουμ, με τίτλο "A Night at the Opera", που κυκλοφόρησε το 1975. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το θρυλικό, πλέον, κομμάτι "Bohemian Rhapsody", ένα τραγούδι που με το οπερατικό του στυλ και την μοναδική χροιά της φωνής του Freddie Mercury, έγινε σταθμός στην καριέρα του συγκροτήματος.

Remote video URL

 

Έπειτα από την μεγάλη τους επιτυχία, το συγκρότημα είχε αναδειχθεί ως δυνατό household name, σε ολόκληρο τον πλανήτη, με τις επιτυχίες τους να μην έχουν σταματημό. Τραγούδια όπως: "Crazy Little Thing Called Love", "Under Pressure", "Another One Bites the Dust", "Radio Gaga", "Somebody to Love", "Killer Queen", "Don’t Stop Me Now", "We Will Rock You" και "The Show Must Go On", είναι λίγα από τα οποία συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να πρωταγωνιστούν στα μουσικά charts.

 

 

Από το 1981 και μετά, το συγκρότημα ήταν φανερό πως είχε έρθει για να μείνει με τους Queen να καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Το 1981 εμφανίστηκαν μπροστά σε 231.000 φανς στο Σάο Πάολο, ενώ η 20λεπτη συναυλία τους το 1985 στο Live Aid, καθήλωσε κοινό 70.000 ατόμων στο στάδιο του Wembley και δύο δισεκατομμυρίων στις τηλεοράσεις τους, μένοντας στην ιστορία ως η "καλύτερη συναυλία όλων των εποχών".

Η αρχή του τέλους

Το 1990, ο Freddie Mercury επέστρεψε στο στούντιο, έπειτα από μια "απόπειρα" σόλο καριέρας, για να ηχογραφήσει (ξανά) με τους Queen, το τελευταίο τους άλμπουμ "Innuendo". Το τελευταίο τραγούδι που ηχογράφησαν ήταν το "The Show Must Go On", του οποίου οι στίχοι φανέρωναν ότι ο Mercury γνώριζε πως δεν θα ήταν για πολύ καιρό ακόμη στη ζωή…

Remote video URL

 

Ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Brian May, φοβόταν μήπως δεν μπορεί καν να ερμηνεύσει, λέγοντας, "Του λέω, Φρέντι, δεν ξέρω αν μπορείς καν να το τραγουδήσεις. Και αυτός είπε: Θα το κάνω οπωσδήποτε, αγάπη μου -κατέβασε τη βότκα- και το έκανε, το έσκισε, με αυτή τη σπαρακτική φωνή".

Ο Freddie Mercury είχε διαγνωστεί με AIDS στα τέλη του Απριλίου του 1987, κάτι ωστόσο που δεν ανέφερε ποτέ ο ίδιος δημοσίως, ενώ άργησε μάλιστα να το πει και στα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος, όπως είχαν αναφέρει οι ίδιοι. Στις 23 Νοεμβρίου του 1991 ο τραγουδιστής το ανακοίνωσε τελικά στον Τύπο, 48 ώρες πριν φύγει από την ζωή σε ηλικία 45 ετών.

Τα τελευταία σπαρακτικά λόγια λίγο πριν πεθάνει

Εικόνα
FREDDIE MERCURY
ZUMA PRESS

 

30 χρόνια μετά τον θάνατό του, ένα νέο ντοκιμαντέρ του BBC έρχεται να αποκαλύψει τα τελευταία και σπαρακτικά λόγια του λίγο πριν πεθάνει, καθώς και μία από τις τελευταίες του επιθυμίες. Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, ο Freddie Mercury είπε στους κοντινούς του φίλους, "Όταν δεν μπορώ να τραγουδήσω άλλο αγάπες μου, τότε θα πεθάνω. Θα πέσω νεκρός".

Μιλώντας στην “Express”, ο Peter Freestone (φίλος του τραγουδιστή), ανέφερε πως βοήθησε τον Mercury να δει τα έργα τέχνης του για μια τελευταία φορά. "Ήταν 20 Νοεμβρίου, όταν είχε κατέβει στο σαλόνι του σπιτιού στο Garden Lodge. Ο Terry τον είχε βοηθήσει να κατέβει τα σκαλιά και περπατούσε στο σαλόνι και στο δωμάτιο με την ιαπωνική διακόσμηση και τη συλλογή του με τα έργα τέχνης, με έναν από εμάς να τον βοηθάει. Καθώς περπατούσε, θυμόνταν με χαρά πως είχε αποκτήσει κάθε ένα από αυτά τα έργα". Ο Freddie σύμφωνα με τη διήγηση του βοηθού του, περπατούσε ανάμεσα στη συλλογή με τα σπάνια κειμήλια του, λέγοντας, "Ξαναβρήκα τα βάζα μου από τους (Rene) Lalique και (Emile) Galle, έχω ενθουσιαστεί υπερβολικά. Ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι λένε πως το σπίτι μου ήταν πάντα σαν μουσείο και αρχίζω να συμφωνώ μαζί τους. Είναι αστείο!".

Εικόνα
FREDDIE MERCURY
ZUMA PRESS

 

Το ντοκιμαντέρ για τις τελευταίες στιγμές του Freddie Mercury, "Freddie Mercury: The Final Act" θα προβληθεί στο BBC2, στις 27 Νοεμβρίου.

*Με πληροφορίες από Wikipedia

Αγαπημένο

Μήνυμα σφάλματος

Could not retrieve the oEmbed resource.