ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πώς να κάνεις την ταράτσα σου έναν πράσινο καλοκαιρινό παράδεισο

Πόσοι τύποι «πράσινης» ταράτσας υπάρχουν;
07.05.2021
3
'
Πώς να κάνεις την ταράτσα σου έναν πράσινο καλοκαιρινό παράδεισο 1 Istock

Οι «πράσινες ταράτσες» γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς στις αστικές περιοχές, παρέχοντας τόσο μια ''ανάσα'' μέσα στο τσιμέντο της πόλης, όσο και αισθητική πολυμορφία. Επιπλέον, έχουν πολλά οφέλη όπως την βελτίωση της ποιότητας του αέρα, και βέβαια την πολύ όμορφη εικόνα. Αν θες και εσύ να αλλάξεις την ταράτσα σου έναν πράσινο καλοκαιρινό παράδεισο, τότε συνέχισε να διαβάζεις.

Δες και αυτό: Φέρε τις διακοπές στο σπίτι σου με την καλοκαιρινή διακόσμηση ταράτσας

Η κατασκευή κήπου σε ταράτσα, όχι μόνο βελτιώνει αισθητικά την ταράτσα μας, αλλά παρέχει ένα εξαιρετικό «εργαλείο» για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Συγκεκριμένα υπάρχουν τρεις τύποι πράσινων κήπων που μπορούν να αλλάξουν την διαμόρφωση της ταράτσας μας και να την μετατρέψουν σε πιο καλοκαιρινή.

Καλοκαιρινή διαμόρφωση ταράτσας με ανθεκτικά φυτά

Ο απλούστερος τύπος πράσινης ταράτσας, είναι το λεγόμενο “Lightweight Extensive”, όπου δεν χρειάζεται πολύ συντήρηση και χρησιμοποιούν κυρίως το φυτό sedum (θα το βρεις σε ανθοπωλεία και είδη κήπου). Ο πιο αγαπητός τύπος είναι ο “Extensive”, όπου χρησιμοποιούμε ένα μείγμα sedum φυτών και αγριολούλουδων.

Εικόνα
Πώς να κάνεις την ταράτσα σου έναν πράσινο καλοκαιρινό παράδεισο 3
Istock

 

Ενώ ο τρίτος τύπος είναι ο “Semi Intensive”, που μοιάζει περισσότερο με κήπο παρά με ταράτσα. Εδώ χρησιμοποιούμε ένα μείγμα καλλωπιστικών φυτών, βοτάνων και μικρών θάμνων. Χρειάζεται υψηλή συντήρηση και απαιτεί επαγγελματική βοήθεια για την κατασκευή.

Εικόνα
Πώς να κάνεις την ταράτσα σου έναν πράσινο καλοκαιρινό παράδεισο6
Istock

 

Βεβαιώσου ότι το κτίριό σου είναι ανθεκτικό, αδιάβροχο και μπορεί να αντέξει το βάρος της πράσινης ταράτσας. Εάν δεν είσαι βέβαιη για τη δομική χωρητικότητα του κτιρίου, καλύτερα να συμβουλευτείς έναν μηχανικό ή αρχιτέκτονα πριν ξεκινήσεις τις αλλαγές σου στον χώρο.

Αγαπημένο