ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

3 καθημερινά αντικείμενα που μολύνουν το περιβάλλον

Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος σήμερα και ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να προστατεύσουμε το σπίτι μας!
3
'
kathimerina-antikeimena-pou-molinoun-to-perivallon

Όση ανακύκλωση και αν κάνεις, όσο και αν προσπαθείς να φροντίζεις γενικά το περιβάλλον, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις στο σπίτι σου αυτά τα 3 καθημερινά αντικείμενα, τα οποία το μολύνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Μάλιστα το ένα από αυτά, έχει απαγορευτεί στην Γερμανία για αυτό το λόγο.

Υγρό σαπούνι

kathimerina-antikeimena-pou-molinoun-to-perivallon-katalogos

Είτε πρόκειται για σαπούνι χεριών, είτε για σαπούνι πιάτων, το υγρό σαπούνι είναι καταστροφικό για το περιβάλλον και ο λόγος είναι πολύ απλός: Πολλά εξ αυτών περιέχουν τρικλοζάνη, η οποία και έχει συνδεθεί σύμφωνα με έρευνες με σειρά ασθενειών. Η τρικλοζάνη, είναι πολύ ανθετική στο νερό και ως εκ τούτου, φτάνει στους ωκεανούς και σκοτώνει τα βακτήρια, πολλά εκ των οποίων αποτελούν την βάση της τροφικής αλυσίδας. 

Κάψουλες καφέ

kathimerina-antikeimena-pou-molinoun-to-perivallon-lista

Αυτές δεν υπάρχουν σε κάθε σπίτι, αλλά υπάρχουν σε πάρα πολλά (για να μην πω σε όλα) τα εστιατόρια και τα καφέ. Οι κάψουλες καφέ, φτιάχνονται από πλαστικό ή αλουμίνιο, τα οποία δεν μπορούν να ανακυκλωθούν και καταλήγουν σε χωματερές, οπού και παραμένουν. Η Γερμανία μάλιστα, απαγόρευσε την χρήση τους στα δημόσια κτήρια.

Οδοντόκρεμα

kathimerina-antikeimena-pou-molinoun-to-perivallon-poia-einai

Ακόμα και αν δεν έχεις κάψουλες καφέ στο σπίτι σου, οδοντόκρεμα σίγουρα έχεις. Η οδοντόκρεμα όμως, περιέχει πλαστικά μικροσφαιρίδια τα οποία καταλήγουν στους ωκεανούς και τους μολύνουν, αφού δεν είναι βιοδιασπώμενα.

 

Αγαπημένο
Stikoudi
stik with me
Ανακάλυψε τον καλύτερο εαυτό σου με την Κατερίνα Στικούδη!