ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Το ζεστό νερό αποδυναμώνει τον κορονοϊό;

Μάθε αν πίνοντας ζεστό νερό, μειώνεται το φορτίο του κορονοϊού στο λαιμό μας.
3
'
ζεστό νερό μέτρο πρόληψης για τον κορονοϊό; shutterstock

Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφτεί σχετικά με το τι μπορεί να προστατεύει από την νόσηση από την COVID-19 κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Κάποια μέτρα πρόληψης είναι αποδεδειγμένο ότι ισχύουν όμως κάποια δεν είναι απόλυτα βέβαιο ότι προστατεύουν. Ανάμεσα σε αυτά και η υπόθεση ότι το να πεις ζεστό νερό αν υποψιάζεσαι ότι έχεις κολλήσει τον ιο ή για λόγους πρόληψης αλλά και αν η ασπιρίνη μειώνει τις επιπλοκές της COVID-19.  Ισχύει όμως πράγματι κάτι τέτοιο;

Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Λίνα Πάσχου (Επίκουρη Καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας), Θεοδώρα Ψαλτοπούλου (Καθηγήτρια Θεραπευτικής-Προληπτικής Ιατρικής) και Θάνος Δημόπουλος (Καθηγητής Θεραπευτικής-Αιματολογίας-Ογκολογίας και Πρύτανης ΕΚΠΑ) απαντούν σχετικά με αυτό τα εξής:

Ενώ το νερό είναι ζωτικής σημασίας για τη γενική μας υγεία, τα επιστημονικά δεδομένα δεν υποστηρίζουν την ιδέα ότι το να πίνουμε ζεστό νερό μας προστατεύει από COVID-19. Το μόνο ίσως που μπορεί να κάνει είναι να καταπραΰνει το λαιμό ή να μας ανακουφίσει από βήχα. Διάβασε επίσης πώς θα καταλάβεις ότι έχεις κολλήσει την μετάλλαξη Δέλτα.

Αντί λοιπόν να πίνουμε ζεστό νερό, καλύτερα να πλένουμε συχνά τα χέρια μας με αυτό καθώς αυτό θεωρείται ένα σίγουρα αποτελεσματικό μέτρο πρόληψης της COVID-19. Διάβασε επίσης πόσο αποτελεσματικά είναι τα εμβόλια έναντι στο στέλεχος Δέλτα του κορονοϊου. 

Διάβασε ακόμα: Πώς θα καταλάβεις ότι έχεις Long Covid

Αγαπημένο