ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σε ποιες χώρες μειώθηκαν και σε ποιες αυξήθηκαν τα κρούσματα του κορονοϊου

Ποιες είναι οι 16 από τις 47 Ευρωπαϊκές χώρες με βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης.
3
'
κορονοϊός κρούσματα istock

Η επιδημία στην Ευρώπη την τελευταία εβδομάδα έδειξε περεταίρω μικρή συρρίκνωση κατά 6% στις διαγνώσεις, αλλά με 9% αύξηση στους θανάτους μεσοσταθμικά. Πιο συγκεκριμένα ο ρυθμός των νέων διαγνώσεων υποχώρησε στο επίπεδο των 120.000 διαγνώσεων ανά ημέρα, ενώ ο ρυθμός των θανάτων αυξήθηκε σε περίπου 1100 ανά ημέρα.

Οι χώρες με μείωση κρουσμάτων

Από τις 47 ευρωπαϊκές χώρες οι 16 έδειξαν βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης. Σημαντική βελτίωση έδειξε το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ολλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία.

Και επιδείνωση

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες σημαντική επιδείνωση παρατηρείται στις περισσότερες βαλκανικές χώρες της Ευρώπης.

Η επιδημία δείχνει σημεία σταθεροποίησης στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ την τελευταία εβδομάδα ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων στην επικράτεια παρέμεινε σταθερός. Από την άλλη η πίεση στο σύστημα υγείας εξακολουθεί να δείχνει σημεία αύξησης.

Διάβασε ακόμα: Γιατί μπήκαν σε mini lockdown Ζάκυνθος και Χανιά

Συγκεκριμένα ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εντός της τελευταίας εβδομάδας αυξήθηκε κατά 35%. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με Covid-19 παραμένει υψηλότερος από 150 αλλά δείχνει σημεία σταθεροποίησης, καθώς και το ισοζύγιο εισιτηρίων/εξιτηρίων παραμένει μεγαλύτερο από 1 αν και η ψαλίδα εισιτηρίων/εξιτηρίων δείχνει σημεία μείωσης. 

Ο αριθμός των διαγνώσεων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα παρέμεινε σταθερός. Ωστόσο ο αριθμός των συμπολιτών μας που καταλήγουν με την νόσο αυξήθηκε κατά 93% σε περίπου 12 ανά ημέρα. Η επιδημία ωστόσο στην Ελλάδα όπως είναι φανερό δείχνει σημεία σταθεροποίησης.

Διάβασε ακόμα: Το καλό σενάριο της πανδημίας που στηρίζεται στην μετάλλαξη Δέλτα

Αγαπημένο