ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτά είναι τα συμπτώματα που εμφανίζουν οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι

Με άλλα συμπτώματα περνάνε την Όμικρον οι εμβολιασμένοι με άλλα οι ανεμβολίαστοι!
10.01.2022
3
'
Μετάλλαξη_Όμικρον Istock

Χιλιάδες είναι καθημερινά τα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα μας ενώ το στέλεχος Όμικρον έχει πλέον επικρατήσει, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Μάλιστα σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) η νέα μετάλλαξη αφορά πλέον σε ποσοστό άνω του 90% των κρουσμάτων που ανιχνεύονται σε ημερήσιο επίπεδο.

Δες και αυτό: Self test: Τι σημαίνει τελικά η αχνή γραμμή στο αποτέλεσμα;

Όπως είναι ήδη γνωστό τα απλά διαγνωστικά τεστ (self, rapid και pcr) δεν μπορούν να διακρίνουν αν κάποιος έχει μολυνθεί από την Όμικρον ή τη Δέλτα, καθώς χρειάζεται γονιδιωματική ανάλυση, μια εξαιρετικά σύνθετη και χρονοβόρα διαδικασία.

Ακόμη τα συμπτώματα της Όμικρον μοιάζουν αρκετά με αυτά του κοινού κρυολογήματος και έτσι δεν είναι λίγοι οι πολίτες που δεν μπορούν να καταλάβουν αν έχουν μολυνθεί από κορονοϊό ή κάποια άλλη εποχική ίωση.

Εικόνα
όμικρον

 

Ποια είναι τα συμπτώματα της Όμικρον;

Οι κλινικοί γιατροί έχουν καταγράψει μια σειρά συμπτωμάτων που σχετίζονται άμεσα με τη λοίμωξη Covid-19, όπως βήχας, κόπωση, πυρετός, δύσπνοια, απώλεια όσφρησης και γεύσης. Επίσης μερικές φορές αναφέρεται ρινική συμφόρηση, ρινική καταρροή, ναυτία, εμετός και διάρροια.

Αλλά η συμπτωματολογία διαφέρει μεταξύ όσων είναι ανεμβολίαστοι, εμβολιασμένοι με δύο δόσεις και όσων έχουν κάνει και ενισχυτική δόση. Για παράδειγμα, στους εμβολιασμένους με δύο ή τρεις δόσεις δεν εμφανίζεται συχνά πυρετός, εν αντιθέσει με τους ανεμβολίαστους.

Στην ιατρική βιβλιογραφία επίσης αναφέρεται ότι οι εμβολιασμένοι γενικά αναφέρουν ηπιότερα συμπτώματα της Όμικρον, τα οποία μοιάζουν με αυτά του κοινού κρυολογήματος.

Με ποια συμπτώματα εκδηλώνεται η Όμικρον στους ανεμβολίαστους

Στα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί έναντι της Covid-19, η Όμικρον έχει παρόμοια συμπτώματα με τη Δέλτα και τις προηγούμενες παραλλαγές του κορονοϊού.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορεί να προκαλέσει σοβαρή νόσο με ανάγκη εισαγωγή στο νοσοκομείο και ακόμα και νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Άρα ένα ανεμβολίαστο άτομο δεν πρέπει να θεωρεί τη μετάλλαξη Όμικρον ένα απλό κοινό κρυολόγημα.

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Κορονοϊος: Η τρίτη δόση πόσο αυξάνει τα αντισώματα;

Αγαπημένο