ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Μάθε ποια είναι η συχνότερη από όλες τις αρρώστιες

Και προφυλάξου!
3
'
headache shutterstock

Η Αθροιστική Κεφαλαλγία. Αυτή είναι συχνότερη από όλες τις αρρώστιες που μελετά και θεραπεύει η Ιατρική, προσβάλλοντας περισσότερους από 2,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

"Οι πρωτοπαθείς κεφαλαλγίες δεν σκοτώνουν ζωές, αλλά ημέρες ζωής. Μπορούμε όμως, εμείς οι ιατροί, να επιστρέψουμε στους ασθενείς μας και στις οικογένειες τους, τις περισσότερες από αυτές τις χαμένες ημέρες τους, εφαρμόζοντας σωστή και εξατομικευμένη θεραπεία." 
Με αυτά τα λόγια ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Κεφαλαλγίας και Αν. Καθηγητής Νευρολογίας ΕΚΠΑ, Δήμος-Δημήτριος Μητσικώστας  την έναρξη των διαδικτυακών εργασιών του 12ου Πανελληνίου Συνεδρίου της εταιρείας που θα διαρκέσει από 19 εώς 21 Μαρτίου 2021, ενόψει και της Παγκόσμιας Ημέρας Αθροιστικής Κεφαλαλγίας, η οποία έχει θεσπιστεί από τις 21 Μαρτίου 2016.
 

Πόσες εργατο-ημέρες χάνονται στην Ελλάδα λόγω της Κεφαλαλγίας

Σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία Κεφαλαλγίας, η Αρθοιστική Κεφαλαλγία είναι υπεύθυνη για 5.8 εκατομμύρια χαμένες εργατο-ημέρες και 31 εκατομμύρια εργατο-ημέρες με μειωμένη απόδοση μόνο στη χώρα μας κάθε χρόνο.

 
Τι θα συζητηθεί στο φετινό συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Κεφαλαλγίας

Θα συζητηθούν όλα τα νεότερα δεδομένα, τόσο για τη βαρύτητα των κεφαλαλγιών, όσο και τις νεότερες θεραπείες τους. Για τον σκοπό αυτό έχουν στρατολογηθεί μερικοί από τους καλύτερους επιστήμονες από όλον τον κόσμο, που θα αναπτύξουν θέματα μεγάλου ενδιαφέροντος, όχι μόνο στον τομέα της κεφαλαλγίας, αλλά και της νευρολογίας γενικότερα, όπως είναι οι διαταραχές πίεσης του ΕΝΥ (Εγκεφαλονωτιαίου Υγρού) και η ισχαιμία του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, σε στενή φυσικά σχέση με τις κεφαλαλγίες, που οι διαταραχές αυτές προκαλούν. 

Διάβασε ακόμα: ύπνος και πονοκέφαλος: υπάρχει συσχέτιση;
 

Αγαπημένο
Stikoudi
stik with me
Ανακάλυψε τον καλύτερο εαυτό σου με την Κατερίνα Στικούδη!

Σχετικά άρθρα