ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Κορονοϊός - Εμβόλιο: Επηρεάζει τελικά την περίοδο των γυναικών; Έρευνα απαντά

Το εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό έχει επιπτώσεις στην περίοδο των γυναικών;
2
'
Κορονοϊός - Εμβόλιο: Επηρεάζει τελικά την περίοδο των γυναικών; Έρευνα απαντά Κορονοϊός_Περίοδος

Διεθνής έρευνα που χρηματοδοτήθηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ έδειξε πως το εμβόλιο κατά της Covid-19 μπορεί να επηρεάσει την έμμηνο ρύση και να οδηγήσει στην αλλαγή της διάρκειας του κύκλου.

Συγκεκριμένα, η μελέτη βρήκε ότι οι εμβολιασμένες κατά του κορονοϊού γυναίκες είχαν μια πρόσκαιρη αλλαγή στη διάρκεια της περιόδου τους κατά περίπου 0,7 μέρες κατά μέσο όρο μετά την πρώτη και τη δεύτερη δόση.

Δείτε επίσης: Γιατί δεν έχεις σταθερή περίοδο; Οι βασικές αιτίες που επηρεάζουν τον κύκλο σου

Εικόνα
περιοδοσ

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό BMJ Medicine και οι οι ειδικοί ανέλυσαν στοιχεία για 19.622 γυναίκες 18 έως 45 ετών, με διάρκειες περιόδου από 24 έως 38 μέρες, από τις οποίες οι 14.936 ήταν εμβολιασμένες κατά της Covid-19 με εμβόλιο Pfizer (το 67%), Moderna (το 17%), AstraZeneca (το 9%) ή J&J (το 2%).

«Σε σύγκριση με τις ανεμβολίαστες, οι εμβολιασμένες είχαν μια αύξηση στη διάρκεια του έμμηνου κύκλου τους κατά λιγότερο από μια μέρα τόσο μετά την πρώτη όσο και μετά τη δεύτερη δόση», σύμφωνα με τους ερευνητές.

Εικόνα
περιοδοσ

Διαπιστώθηκε ότι περίπου 1.400 ή το 6,2% των εμβολιασμένων γυναικών εμφάνισαν έναν μεγαλύτερης διάρκειας κύκλο περιόδου κατά οκτώ μέρες ή περισσότερες. Ενώ, αντίστοιχα ευρήματα προκύπτουν και από άλλη παρόμοια έρευνα.

Μάθετε ακόμα: Αντιγριπικό εμβόλιο: Ποιοι πρέπει να το κάνουν πρώτοι; Τι λένε οι ειδικοί;

Αγαπημένο