ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Κορονοϊός: Διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τις ηλικίες 40 - 44 από τις 21 Μαΐου

Την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα μας παρουσίασε ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους

17.05.2021
2
'
εμβολιο πλατφόρμα 40-44 istock

Όλα τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα στους 40αρηδες αρχής γενομένης από την Παρασκευή 21 Μαΐου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον εμβολιασμό, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα οι ηλικιακή ομάδα 40-44 μπορούσε να κλείσει ραντεβού μόνο με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Παράλληλα, τόνισε ότι ανάλογα με την εξέλιξη των ραντεβού στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα ανοίξουν και οι υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες στο 35--39 και 30-34 το προσεχές διάστημα.

Αναφερόμενος στη γενικότερη εξέλιξη του μαζικού εμβολιασμού του πληθυσμού ο κ. Θεμιστοκλέους εκτίμησε ότι έως το τέλος Μαΐου θα έχουμε ξεπεράσει τους 5.600.000 εμβολιασμούς συνολικά.

Συγκεκριμένα, με μία δόση αναμένεται να έχουν εμβολιαστεί περίπου 3,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί, ποσοστό 34% του πληθυσμού, και 2 περίπου εκατομμύρια και με τις δύο δόσεις ποσοστό της τάξης του 20%.

Σε ό,τι αφορά την επιχείρηση «γαλάζια ελευθερία» που αφορά τον εμβολιασμό των νησιών όλου του πληθυσμού άνω των 18 πλην της Κρήτης, σημείωσε ότι αυτό θα γίνει με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Jonshon.

Σε πολλά μεγάλα νησιά υπάρχει ήδη σύμφωνα με τον ίδιο κάλυψη των ραντεβού σε επίπεδο 100%. Ωστόσο, σε ορισμένα νησιά όπως η Ζάκυνθος η Κεφαλλονιά, η Λέσβος, η Λήμνος και η Σάμος η συμμετοχή ακόμα είναι χαμηλή με τον κ. Θεμιστοκλέους να καλεί τους πολίτες αυτών των νησιών να κλείσουν ραντεβού και να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που τους δίνεται.

Δες την ενημέρωση για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την Covid-19 στο ant1news.gr

Αγαπημένο