ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Τάσος Ιορδανίδης: Το αυτοάνοσο νόσημα από το οποίο πάσχει και όταν εμφανίστηκε τον έκανε να χάσει 30 κιλά

Το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο Τάσος Ιορδανίδης
04.09.2022
2
'
Τάσος Ιορδανίδης: Το αυτοάνοσο νόσημα από το οποίο πάσχει και όταν εμφανίστηκε τον έκανε να χάσει 30 κιλά Τάσος_Ιορδανίδης

Ο γνωστός ηθοποιός, Τάσος Ιορδανίδης, τον οποίο έχουμε δει σε πολλές επιτυχημένες σειρές και θεατρικές παραγωγές, φέτος πρωταγωνιστούσε στην υπέροχη παράσταση, «Θέλω να σου κρατάω το χέρι», σε κείμενο δικό του και σε σκηνοθεσία της συζύγου του, Θάλειας Ματίκα.

Όλα αυτά τα χρόνια, ο ίδιος διατηρεί χαμηλό προφίλ και σπάνια δίνει συνεντεύξεις, ωστόσο, έχει μιλήσει ανοιχτά για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Αν θέλετε λοιπόν να μάθετε ποιο είναι το αυτοάνοσο νόσημα από το οποίο πάσχει, συνεχίστε να διαβάζετε!

Τάσος Ιορδανίδης: Το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει 

Ο Τάσος Ιορδανίδης έχει αναφερθεί στο παρελθόν αρκετές φορές στην ψωρίαση, από την οποία πάσχει, αλλά και στον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι τη συγκεκριμένη νόσο.

Εικόνα
ΤΑΣΟΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΨΩΡΙΑΣΗ

Συγκεκριμένα, στην τελευταία του συνέντευξη στην εκπομπή , «Πάμε Δανάη» και στον Άρη Καβατζίκη ανέφερε : «Η ψωρίαση δεν με ταλαιπώρησε ιδιαίτερα, αλλά έχω υποστεί τα βλέμματα του φόβου από ανθρώπους. Εξηγώ ότι δεν είναι κολλητικό και δεν κουράζομαι να το εξηγώ γιατί καλό είναι να μην έχουμε ταμπού για να μιλήσουμε για ορισμένα πράγματα. Απέκτησα την ψωρίαση στα 21 μου σε περίοδο εντόνου ψυχολογικού στρες… Έχασα 30 κιλά! Είδα μια μέρα τον εαυτό μου στον καθρέφτη, η Θάλεια μού είπε πως είχα ξεφύγει και από την άλλη είχα αποφασίσει πως θα κάνω τηλεόραση. Η τηλεόραση σε πολλές περιπτώσεις θέλει για τα προϊόντα της, ένα αμπαλάζ».

Εικόνα
ΤΑΣΟΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΨΩΡΙΑΣΗ

Ενώ, σε παλαιότερη συνέντευξη στην Ντορέττα Παπαδημητρίου και στην εκπομπή «Καλημερούδια» είχε εξομολογηθεί: «Αυτό προέκυψε μετά από μια έντονη συναισθηματική κατάπτωση πριν από 12 χρόνια και όταν επανήλθα ήρθαν τα πρώτα συμπτώματα», είπε και συμπλήρωσε: «Έχω δει στον τρόπο που σε αντιμετωπίζουν οι άλλοι κάποιες φορές περίεργα βλέμματα. Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις τέτοιες καταστάσεις είναι να το αναφέρεις εξ' αρχής. Πρέπει να πεις “έχω ψωρίαση. Είναι κάτι που δεν κολλάει. Είναι ένα αυτοάνοσο” και αρχίζεις να εξηγείς. Και χαίρομαι να εξηγώ και να βοηθώ τους ανθρώπους που έχουν θέμα ψυχολογικό».

Δείτε επίσης: Νίνο Ξυπολιτάς: Η σπάνια ασθένεια από την οποία πάσχει και τον ταλαιπωρεί

Ψωρίαση: Τι είναι, τα συμπτώματα και η θεραπεία

Εικόνα
ψωριαση τασοσ ιορδανιδησ

Η ψωρίαση είναι μια χρόνια, μη μεταδοτική αυτοάνοση ασθένεια που επηρεάζει το δέρμα και τις αρθρώσεις. Προκαλεί συνήθως κοκκινίλες, φολιδωτές κηλίδες που εμφανίζονται στην επιδερμίδα. Το δέρμα συσσωρεύεται γρήγορα σε αυτά τα σημεία και παίρνει μια ασημί-λευκή απόχρωση. Συνηθέστερα εμφανίζονται στους αγκώνες και τα γόνατα, αλλά μπορεί να επηρεάσει κάθε σημείο του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του τριχωτού της κεφαλής και των γεννητικών οργάνων. Σε αντίθεση με το έκζεμα, η ψωρίαση είναι πιο πιθανό να εμφανιστεί στην εσωτερική πλευρά των αρθρώσεων.

Η νόσος επηρεάζει την ποιότητα ζωής και την σωματική και ψυχική υγεία των ασθενών με πολλούς τρόπους. Μπορεί να οφείλεται τόσο σε γενετικούς παράγοντες όσο και σε περιβαλλοντικούς όπως στρες, φάρμακα, ναρκωτικά, κάπνισμα, τραυματισμούς κλπ.

Δεν υπάρχει θεραπεία για τη νόσο αλλά υπάρχουν φάρμακα που ανακουφίζουν τα συμπτώματα όπως κορτικοστεροειδή και αντιφλεγμονώδη. Τα τελευταία χρόνια έχουν παρασκευασθεί νέα φάρμακα με βιοτεχνολογικές μεθόδους, τα οποία έχουν εξειδικευμένη δράση, δράση δηλαδή έναντι ορισμένων πρωτεϊνών που παίζουν μικρότερο ή μεγαλύτερο ρόλο στην παθογένεση της ψωρίασης. Τα φάρμακα αυτά χορηγούνται υποδόρια ή ενδοφλέβια και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά και ασφαλή, όπως η ετανερσέπτη, η ινφλιξιμάμπη, η ανταλιμουμάμπη, η ουστεκινουμάμπη, η σεκουκινουμάμπη και η μπρονταλουμάμπη, καθώς επίσης και η απρεμιλάστη, η οποία χορηγείται από του στόματος. Φαίνεται ότι μπορούν να προσφέρουν σημαντική ύφεση για τη ψωρίαση για μακρότερα χρονικά διαστήματα.

Μάθετε ακόμα: Θανάσης Αλευράς: Αυτό είναι το αυτοάνοσο νόσημα από το οποίο πάσχει και του άλλαξε τη ζωή

Αγαπημένο