ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Κορονοϊός - Θεοδωρίδου: “Kαμπανάκι” για εγκύους, τρίτη δόση και τεστ αντισωμάτων

Τι λέει για τους κινδύνους εγκύων - λεχώνων και των μωρών τους, την τρίτη δόση για εμβολιασμένους που νόσησαν μετά τις δύο δόσεις εμβολιασμού και τις ”απάτες” από τα αντισώματα.

09.11.2021
2
'

Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού έναντι του κορονοϊού τόνισε πως «μεταξύ των ανεμβολίαστων περιλαμβάνεται ένας μεγάλος αριθμός εγκύων και γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας, που λόγω πλημμελούς πληροφόρησης ακόμη και από τον γιατρό τους, εκθέτουν το έμβρυο σε κινδύνους. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι τα εμβόλια επηρεάζουν την γονιμότητα άμεσα ή σε μελλοντικό χρόνο. Οι έγκυες με κορονοϊό έχουν άμεσο κίνδυνο για πρόωρο τοκετό και για προεκλαμψία».

Όπως επεσήμανε η κ. Θεοδωρίδου, «οι γυναίκες στην εγκυμοσύνη και για 42 ημέρες μετά τον τοκετό κινδυνεύουν όπως οι ευπαθείς ομάδες με υποκείμενα νοσήματα. Τα εμβόλια είναι ασφαλή ακόμη και για εμβολιασμό στο πρώτο τρίμηνο, ενώ τα αντισώματα προστατεύουν και το νεογνό».

Διάβασε περισσότερα στο ant1news.gr

Αγαπημένο
Stikoudi
stik with me
Ανακάλυψε τον καλύτερο εαυτό σου με την Κατερίνα Στικούδη!