ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Έκκληση στους κατοίκους της Αττικής να μείνουν σπίτι

Μετά την μεγάλη φωτιά στην Βαρυμπόμπη που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών προειδοποιεί τους κατοίκους της Αττικής να παραμείνουν στα σπίτια τους.


04.08.2021
2
'
φωτιά στη Βαρυμπομπη

Έκκληση προς τους κατοίκους της Αττικής να παραμείνουν στο σπίτι τους με κλειστά τα παράθυρα και τις πόρτες για να μην εισέλθουν τα αιωρούμενα σωματίδια από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη, απευθύνει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Η τεράστια πυρκαγιά δημιούργησε ατμοσφαιρικές επιπτώσεις οι οποίες είναι επικίνδυνες να προκαλέσουν αναπνευστικά προβλήματα στους κατοίκους της Αττικής και το Εθνικό Αστεροσκοπείο σήμανε συναγερμό για την κατάσταση της ατμόσφαιρας με την εξής ανακοίνωση: 

«4 Αυγούστου 05:00: Η κατάσταση πλέον σε πολλές περιοχές της Αθήνας είναι άσχημη όσο αφορά τα επιβλαβή σωματίδια PM2.5 (λεπτά εισπνεόμενα σωματίδια, με διάμετρο περί τα 2,5 μικρόμετρα και μικρότερα). Εφιστούμε την προσοχή στους κατοίκους του λεκανοπεδίου, στις περιοχές με υψηλές τιμές PM2.5, να παραμείνουν εντός των σπιτιών τους με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες.

Από την Ευρωπαϊκή πλατφόρμα μετρήσεων ποιότητας αέρα PurpleAir: Real-time Air Quality Monitoring που στηρίζεται στην νέα γενιά αισθητήρων "Internet of Things". Οι μονάδες είναι σε μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Οι τιμές που εμφανίζονται είναι αβαθμονόμητες και πρέπει να διαιρεθούν με έναν παράγοντα 1.8 περίπου».

Αν πρέπει να κυκλοφορήσετε έξω χρησιμοποιήστε μάσκα N95, ΚΝ95 ή FFP2, που παρέχουν προστασία από τα σωματίδια PM2.5.

Εικόνα
ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ

 

Μπορείτε να παρακολουθείτε σε πραγματικό χρόνο τις τιμές του PM2.5 στην διεύθυνση: https://www.purpleair.com/map?opt=1/mPM25/a10/cC0#10.21/38.021/23.7292

Αγαπημένο