ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πόσο και πότε πρέπει να πίνεις νερό όταν ασκείσαι

Μάθε τον κανόνα προκειμένου να διατηρήσεις ικανοποιητικά επίπεδα ενυδάτωσης κατά την άσκηση.
2
'
νερό και άσκηση shutterstock

Το σώμα σου αποτελείται 55-60%  από νερό και για τον λόγο αυτό δεν θα πρέπει να ξεχνάς ποτέ την ενυδάτωση τόσο κατά την διάρκεια της άσκησης όσο και μετά από αυτήν.

Μια μείωση του ποσοστού του νερού που περιέχεται στο σώμα μας κατά 1% μπορεί να επιφέρει ζάλη, κόπωση και μείωση της αθλητικής απόδοσης, επιδρώντας αρνητικά και στην αποκατάσταση καθώς αποτελεί το μέσο για την μεταφορά των θρεπτικών συστατικών.

Πόσο συχνά πρέπει να πίνεις νερό όταν αθλείσαι

Το πόσο συχνά πρέπει να ενυδατώνεται κάπιος που αθλείται εξαρτάται από την ένταση της άσκησης, το σωματικό του βάρος αλλά και από την θερμοκρασία, τον αέρα και την υγρασία του περιβάλλοντος άσκησης, εξηγεί η Αναστασία Δουλγέρη, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, ειδική στη Διατροφή Αθλητών.

Το βασικότερο είναι να ξεκινάμε την άσκηση έχοντας ήδη ένα ικανοποιητικό επίπεδο ενυδάτωσης το οποίο συντηρούμε και κατά την διάρκεια αυτής, πίνοντας περίπου 20 ml  νερό κάθε 15 λεπτά.

Πώς θα καταλάβεις ότι είσαι επαρκώς ενυδατωμένη

Εντάξει το αυτονόητο είναι να μη διψάς. Ο πιο αξιόπιστος τρόπος, όμως, για να μάθουμε αν είμαστε ενυδατωμένοι είναι το χρώμα των ούρων μας το οποίο θα πρέπει να είναι διαυγές εξηγεί η διαιτολόγος. 

Διάβασε επίσης: Πόσο νερό χρειάζεσαι αν αθλείσαι;

Αγαπημένο