ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πως το νούμερο 6 προστατεύει την ψυχική σου υγεία

Τι αποδεικνύουν έρευνες από 3 Πανεπιστήμια
3
'
άσκηση έξω

Είναι τόσο πιο εύκολο να καθίσεις στο καναπέ και να δεις ακόμα μια σειρά. Τόσο πιο εύκολο να μιλήσεις στο chat ξαπλωμένη στο κρεβάτι. Τόσο πιο εύκολο να διαβάσεις ένα ακόμα άρθρο στο αγαπημένο σου site… Και τόσο πιο εύκολο να κάνεις διάδρομο ή βαράκια στο δωμάτιό σου. Γιατί που να ντύνεσαι και να βάζεις τα παπούτσια και το μπουφάν σου τώρα… Αφού όλα μα σχεδόν όλα μπορείς να τα κάνεις εντός σπιτιού. Κι όμως όχι μία όχι δύο αλλά τρεις έρευνες επιβεβαιώνουν ότι αυτοί που επιδιώκουν να βγαίνουν καθημερινά έξω για περπάτημα την περίοδο των περιοριστικών μέτρων (lockdown) έχουν καλύτερη προστασία από την κατάθλιψη που πυροδοτείται από τις συνθήκες της πανδημίας και έχει σημειώσει γενικά αύξηση περιστατικών. 

Πιο συγκεκριμένα η έρευνα διεξήχθη ταυτόχρονα από τρία πανεπιστήμια: το Αnglia Ruskin University στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Karl Landsteiner University of Health Science στην Αυστρία και το Perdana University στη Mαλαισία. Και τα τρία ερευνητικά κέντρα διαπίστωσαν το ίδιο συμπέρασμα. Τα επίπεδα ευτυχίας ήταν πιο ανεβασμένα σε όσους επιδίωκαν να βγαίνουν έξω και να εκτίθενται στο ηλιακό φως. 

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Happiness Studies και στο πλαίσιο της εξετάζεται το ενδεχόμενο σαφής σύστασης για έξοδο από το σπίτι για περπάτημα ή άσκηση κατά την διάρκεια της ημέρας την περίοδο των περιοριστικών μέτρων. 

Φυσικά εσύ διάβασες τα αποτελέσματα των ερευνών και πλέον ξέρεις. Το νούμερο 6 είναι κάτι που πρέπει να εντάξεις καθημερινά στο πρόγραμμα σου αν θες να προστατέψεις την ψυχική σου υγεία, αντί να περιμένεις πότε θα υπάρξει επίσημη σύσταση. 


 

Αγαπημένο