ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να γυμναστείς;

Μάθε τι λένε οι ειδικοί και ξεκίνα.
2
'
καλύτερη ώρα για γυμναστική istock

Είσαι πρωινός ή βραδινός τύπος; Προτιμάς να ξεκινήσεις την ημέρα σου με γυμναστική, να τη στριμώξεις κάπου ανάμεσα στο μεσημέρι και το απόγευμα σου ή να είναι η τελευταία δραστηριότητα του 24ωρού σου αφού έχεις τελειώσει με όλες τις υποχρεώσεις σου; Ότι και αν προτιμάς ή ότι και αν σε βολεύει οι πληροφορίες που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν να βρεις ποια είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για γυμναστική για τον δικό σου οργανισμό.

Τι λένε οι ειδικοί για την καλύτερη ώρα για να γυμναστείς

Κάποιοι προπονητές υποστηρίζουν ότι η γυμναστική το πρωί είναι πιο ωφέλιμη, γιατί αυξάνει το μεταβολισμό για όλη την υπόλοιπη μέρα, χαρίζει ενέργεια και πνευματική εγρήγορση και διατηρεί υψηλά τα επίπεδα της διάθεσης μέχρι το βράδυ.

Άλλοι πάλι θεωρούν ότι αργά το απόγευμα είναι η καλύτερη ώρα για γυμναστική, γιατί μας βοηθάει να κάψουμε όλες τις θερμίδες της ημέρας και να εκτονώσουμε το στρες.

Όποια άποψη και αν υιοθετήσεις το μόνο σίγουρο είναι ότι ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες, απαιτήσεις και αντοχές. Εμείς σου παραθέτουμε τα υπέρ και τα κατά της κάθε ώρας με την υπόσχεση ότι η μόνη σου δέσμευση απέναντι μας θα είναι να εντάξεις την άσκηση στη ζωή σου όποια στιγμή της ημέρας και αν επιλέξεις.

Άκου το βιολογικό σου ρολόι

Ποιος όμως είναι πραγματικά ο παράγοντας που επηρεάζει το βιολογικό μας ρολόι και μπορεί να καθορίσει μεταξύ άλλων και την καλύτερη ώρα για να γυμναστούμε; Πρόκειται για τον κιρκάδιο ρυθμό, ο οποίος είναι ο ημερήσιος ρυθμός, με κύκλο 24 ωρών, όπου η παραγωγή ορισμένων ορμονών, π.χ. τεστοστερόνη, προγεστερόνη, κορτιζόλη, μεταβάλλονται στην διάρκεια της ημέρας, με ίδιο τρόπο, κάθε ημέρα. Ο κιρκάρδιος ρυθμός επηρεάζει τη θερμοκρασία του σώματός μας (χαμηλότερη το πρωί σε σχέση με το απόγευμα), την πίεση του αίματος (χαμηλότερη την νύχτα και αυξάνει πριν το πρωινό ξύπνημα), τους μυς (πιο δυνατοί το απόγευμα), τα επίπεδα ορμονών, τον καρδιακό ρυθμό κ.ά. 

 

Αγαπημένο