ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Οι 6 διασκεδαστικές ασκήσεις για γρήγορο αδυνάτισμα μέσα στην θάλασσα

Ποιος είπε ότι η γυμναστική πρέπει να είναι "σοβαρή";
3
'
ασκήσεις στη θάλασσα

Μπορεί τα γυμναστήρια τόσο καιρό να ήταν κλειστά και ακόμα το μέλλον τους να παραμένει αβέβαιο, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι για να γυμναστείς.

Αν θες λοιπόν να αποκτήσεις και εσύ ένα fit σώμα, αλλά δεν είσαι σίγουρη πως ή απλά δεν εμπιστεύεσαι τα διάφορα βιντεάκια στο ιντερνέτ, τότε ετοιμάσου για καλοκαιρινές ασκήσεις την ώρα που απολαμβάνεις τα μπάνια σου. Η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάντη Περσάκη σου προτεινει τις 6 πιο διασκεδαστικές ασκήσεις για γρήγορο αδυνάτισμα μέσα στην θάλασσα.

Ασκήσεις μέσα στην θάλασσα για αδυνάτισμα

Θα ξεκινήσουμε με μια απλή άσκηση, τα Jumping Jacks. Είναι ακριβώς όπως τα κανονικά, απλά μέσα στο νερό. Με την συνεχή εξάσκηση θα καταφέρεις να φέρεις το σώμα σου γρήγορα σε φόρμα. Λύγισε τα γόνατά σου και κάνε άλμα όσο πιο ψηλά μπορείς. Μην αγχωθείς αν δεν σου βγει με την πρώτη. Φρόντισε καθώς πηδάς, να φέρεις τα χέρια σου πάνω από το κεφάλι, ενώ ανοίγεις τα πόδια. Επανάλαβε τουλάχιστον 10 φορές.

Διάβασε επίσης: Πόσα ποτήρια νερό πρέπει να πίνουμε πριν την άσκηση;

Συνεχίζουμε με μια λίγο πιο δύσκολη άσκηση, το λεγόμενο V. Αυτό που πρέπει να κάνεις εδώ, όπως μπορεί να κατάλαβες ήδη είναι να δημιουργήσεις το γράμμα V. Ξάπλωσε στο νερό και σήκωσε τα δύο πόδια σου προς τα πάνω. Φρόντισε ώστε το κεφάλι και τα δάχτυλα των ποδιών σου να είναι στην επιφάνεια. Μπορείς είτε να μείνεις ακίνητη για 30 δευτερόλεπτα, είτε να κάνεις μικρούς κύκλους με τα χέρια σου στα πλάγια.

Εικόνα
γυμναστική μέσα στην θάλασσα
istock

 

Αν σου φαίνονται λίγο δύσκολα μπορείς να δοκιμάσεις το ψαλίδι. Κάνε ταυτόχρονη κίνηση εναλλάξ με τα πόδια, φέρνοντας το κάθε πόδι τεντωμένο μπροστά και το αντίθετο πόδι τεντωμένο προς τα πίσω. Ακόμη μια άσκηση είναι το γνωστό ποδήλατο. Κάνε ”πετάλι” με τα πόδια μέσα στο νερό και κυκλικές κινήσεις με τα χέρια σου στα πλάγια, και οι κοιλιακοί σου θα σε ευχαριστούν. Να θυμάσαι πως καλό είναι, όσο κάνεις αυτές τις ασκήσεις, να κρατάς σφικτό το στομάχι σου. 

Εικόνα
γυμναστική στην θάλασσα για χάσιμο λίπους
istock

 

Και επιστρέφουμε πίσω στα πιο απλά που είναι, το αγαπημένο περπάτημα μέσα στο νερό και το κολύμπι. Εννοείται πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τα βατραχοπέδιλά σου για να κάνεις βουτιές, στα πιο βαθιά. Το συνολικό πρόγραμμα πρέπει να κρατήσει το πολύ μισή ώρα, μην εξαντλήσεις τον εαυτό σου από τις πρώτες ημέρες. Αν βλέπεις ότι χρειάζεσαι μερικά διαλείμματα ανάμεσα, μην διστάσεις να τα κάνεις. 

Διάβασε ακόμα: Τι γυμναστική σου ταιριάζει ανάλογα με τον σωματότυπό σου

Αγαπημένο