ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Τόκιο 2020: Αυστηρά μέτρα και κυρώσεις σε όσους δεν υπακούσουν

Μέχρι και αποβολή προβλέπεται για τους αθλητές που δεν θα συμμορφωθούν με τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας έναντι του κορονοϊού.
2
'
tokyo istock

Η Ιαπωνική πρωτεύουσα, βρίσκεται σε τροχιά Ολυμπιακών Αγώνων και οι προετοιμασίες για την έναρξη γίνονται με πυρετώδεις ρυθμούς. Είναι γεγονός ότι η πανδημία διατάραξε κατά πολύ τις ισορροπίες και μετέβαλε τα δεδομένα της κανονικότητας όπως την γνωρίζαμε μέχρι και πριν λίγο καιρό. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής, θεωρείται ρητά υψίστης σημασίας και σε αυτόν τον άξονα κινούνται και οι υπεύθυνοι για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Ήδη οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι θα εμβολιαστούν περίπου 18.000 άτομα. Ο εμβολιασμός αφορά τους διαιτητές, τους κριτές, τους εθελοντές, το προσωπικό του Ολυμπιακού Χωριού, το προσωπικό των αεροδρομίων, τα μέλη των Εθνικών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Επιτροπών και όλους όσοι είναι υπεύθυνοι για το στήσιμο και την εκπόνηση της πιο ιδιαίτερης και λαμπερής αθλητικής διοργάνωσης. Άλλωστε, αυτό κατέστη σαφές, έπειτα από την δήλωση της προέδρου της οργανωτικής επιτροπής, Σέικο Χασιμότο, πως ο εμβολιασμός θα αφορά εκείνους που «αλληλεπιδρούν στενά και συχνά με τους αθλητές».

Εικόνα
τοκιο
istock 

 

Ωστόσο, οι Ιάπωνες προκειμένου να καθησυχάσουν ακόμα περισσότερο τον κόσμο και ν’ ανακτήσουν την εμπιστοσύνη τους, προχώρησαν στην έκδοση του  τρίτου και τελευταίου εγχειριδίου, το οποίο περιλαμβάνει όλους τους αυστηρούς κανόνες που θα τεθούν σε ισχύ αν κάποιος παραβλέψει τα μέτρα προστασίας.

Ποιες είναι οι ποινές

  • Απλη προειδόποιηση ή επιβολή προστίμου
  • Προσωρινη ή Οριστική αποβολή από τους ολυμπιακους αγωνες

Θέλοντας να τονίσει την σημασία αυτού του εγχειριδίου (playbook),  ο επιχειρησιακός διευθυντής των Αγώνων, Πιερ Ντικρέ εκ μέρους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, δήλωσε «Περιμένουμε από εσάς να σεβαστείτε τους κανόνες, αλλά αν δεν το κάνετε, θα μπορούσαν να σας επιβληθούν κυρώσεις». Αυτό που προσωρινά παραμένει αδιευκρίνιστο είναι κατόπιν ποιων παραβάσεων, θα ορίζεται αντίστοιχα και η κάθε ποινή.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα συσταθεί ειδικό πειθαρχικό σώμα από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, το οποίο θα είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο της τήρησης όλων των μέτρων προστασίας και την επιβολή και το είδος των κυρώσεων εφόσον αυτές καταστούν αναγκαίες.

Διάβασε επίσης: Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Οι Έλληνες αθλητές και το πρόγραμμα

Αγαπημένο