ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Βάσω Στασινού: Το μπάσκετ, ο γάμος με τον Αντώνη Νικοπολίδη και η οικογένεια

Τα κυριότερα σημεία της ζωής της, αλλά και ένα σύντομο βιογραφικό της.
3
'
Η Βάσω Στασινού και σημεία της ζωής της όπως το μπάσκετ, ο γάμος με τον Αντώνη Νικοπολίδη, τα παιδιά και η οικογένειά τους NDP

Η Βάσω Στασινού είναι από τις πιο γνωστές Ελληνίδες αθλήτριες. Η ενασχόληση με την γυμναστική, μπήκε από μικρή ηλικία στην ζωή της και μάλιστα δεν άφησε τον αθλητισμό ούτε μετά τον γάμο της με τον Αντώνη Νικοπολίδη και την απόκτηση των παιδιών της.

Η καλοθοσφαίρηση, ή αλλιώς μπάσκετ είναι η μεγάλη της αγάπη και το ίδιο ισχύει φυσικά και για την οικογένειά της. Αξιοσημείωτο είναι ότι η ίδια έχει πάρει και το επώνυμο του συζύγου της και σε επίσημα αρχεία μέχρι και στο Instagram αναφέρεται ως Βάσω Στασινού Νικοπολίδη.

Παρακάτω θα βρεις τα κυριότερα σημεία της ζωής της, αλλά και ένα σύντομο βιογραφικό της:

  • Η Βάσω Στασινού Νικοπολίδη γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ, μιας και ο αθλητισμός ήταν στην ζωή της από... πάντα!
  • Πιο συγκεκριμένα, η ίδια ξεκίνησε από τα παιδικά της χρόνια το μπάσκετ και στην Τρίτη Λυκείου κατέκτησε το Παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα με την σχολική ομάδα του Δήμου Ελληνικού.

Δες και αυτό: Αντώνης Νικοπολίδης: Το ποδόσφαιρο, οι ομάδες που προπόνησε, ο γάμος με την Βάσω Στασινού και το βιβλίο

  • Οι διακρίσεις διαδέχονταν η μια την άλλη και μάλιστα συμμετείχε στο ευρωπαικό πρωτάθλημα Λιλιάνα Ρονκέτι.
  • Φόρεσε το εθνόσημο σε όλες τις εθνικές ομάδες κορασίδων μέχρι γυναικών όπου και κατέκτησε την τρίτη θέση στους μεσογειακούς αγώνες Θεσσαλονίκης.
  • Ακόμα και όταν η ίδια ως αθλήτρια αποσύρθηκε, ασχολήθηκε με την προπονητική σε τμήματα κορασίδων και νεανίδων ενώ συνεργάστηκε και με συλλόγους γονέων και κηδεμόνων μαθαίνοντας μπάσκετ στα παιδιά.
  • Εργάστηκε από το 2000 - 2012 στον Αθλητικό Οργανισμό Κηφισιάς.
  • Το 2008 μετά από προσωπική της πρωτοβουλία διεκδίκησε χορηγία για τη διεξαγωγή του Allstar game γυναικών με σκοπό οι αθλήτριες του μπάσκετ να μεταφέρουν το μήνυμα της πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού μια διοργάνωση που στέφθηκε με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή του κόσμου.
  • Συνεργάστηκε με την μη κερδοσκοπική οργάνωση Στόχος – Πρόληψη, από  το 2009 έως και το 2015.
  • Το 2011 σε συνεργασία με τον σύλλογο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ως Αντιπροέδρος του Στόχου το 2011 και σε συνεργασία με το υπουργείο υγείας και το σύλλογο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών διοργανώθηκε αγώνας μπάσκετ ανάμεσα σε Ελληνίδες πρώην μπασκετμπολίστριες ενώνοντας τις έννοιες «Αθλητισμός» και «Υγεία».
  • Είναι παντρεμένη με τον πρώην ποδοσφαιριστή και νυν προπονητή Αντώνη Νικοπολίδη και έχουν τρία παιδιά τον Γιάννη τον Γιώργο και την Μαριτίνα.

*Mε πληροφορίες από hellenicbasketball.gr


 

Αγαπημένο