Σήμερα τρώμε κεφτέδες με λαχανάκια Βρυξελλών

12.12.2021
3
'

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα πιάτο αχνιστούς κεφτέδες;  

Υλικά Συνταγής

  • 450 γραμ. σπανάκι (κατεψυγμένο)
  • 450 γραμ. λαχανάκια Βρυξελλών (κατεψυγμένα)
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4 αυγά
  • 150 γρ. σκληρό τυρί
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • Φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. δυόσμος ξερός
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το σπανάκι και τα λαχανάκια Βρυξελλών για τους κεφτέδες. Αφήνουμε το σπανάκι να στραγγίξει καλά σε ένα σουρωτήρι και το πιέζουμε  με τα χέρια να βγάλει όλο το νερό του πολύ καλά… Αφήνουμε στην άκρη σε ένα πιάτο. Βάζουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών σε δόσεις στο μούλτι και τα αλέθουμε. Τα αδειάζουμε σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε το μείγμα

Ψιλοκόβουμε τα ξερά κρεμμύδια αλλά και τα φρέσκα. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν καλά. Προσθέτουμε το σπανάκι, τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα κρεμμύδια, το κεφαλοτύρι, το μπέικιν και τα μυρωδικά. Ρίχνουμε και τη φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά με μια μεγάλη κουτάλα. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα, τουλάχιστον. Βγάζουμε το μείγμα και πλάθουμε κεφτεδάκια με τα χέρια μας. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες με λαχανάκια Βρυξελλών. Στο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά τα κεφτεδάκια μας, γυρίζοντάς τα συχνά. Τα  βγάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι. Τρώγονται καυτά αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου!

Δες και αυτό: Φτιάξε red velvet pancakes με παντζάρι