Μπιφτέκια γεμιστά ογκρατέν στον φούρνο

26.04.2022
1
'
Μπιφτέκια φούρνου

Η Κατερίνα Λένη μάς ετοιμάζει μπιφτέκια γεμιστά ογκρατέν στον φούρνο. Μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Για τα μπιφτέκια γεμιστά ογκρατέν στον φούρνο θα χρειαστούμε:

  • 1 kg. ανάμεικτος κιμάς, χοιρινό και μοσχάρι
  • 3 - 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 κρεμμύδι λιωμένο στον τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 αυγό ολόκληρο
  • 50 ml. ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι, ξύδι λευκό
  • Φρέσκα αρωματικά, δυόσμος, θυμάρι και μαϊντανός
  • 1 πρέζα αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 πρέα γλυκιά πάπρικα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 300 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα

Για τη σάλτσα:

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 πολύχρωμες πιπεριές σε κυβάκια
  • 50 ml. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 150 ml. κονιάκ
  • 1 lt. κρέμα γάλακτος
  • Φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 200 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα

Προαιρετικά πατάτες τηγανιτές, ως συνοδευτικό

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παραπάνω βίντεο!

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Μπανόφι στο ποτήρι