Μπιφτέκια γεμιστά ογκρατέν στον φούρνο
Η συνταγή για τα πιο νόστιμα μπιφτέκια
26.04.2022
1
'Η Κατερίνα Λένη μάς ετοιμάζει μπιφτέκια γεμιστά ογκρατέν στον φούρνο. Μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
Για τα μπιφτέκια γεμιστά ογκρατέν στον φούρνο θα χρειαστούμε:
- 1 kg. ανάμεικτος κιμάς, χοιρινό και μοσχάρι
- 3 - 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
- 1 κρεμμύδι λιωμένο στον τρίφτη
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 αυγό ολόκληρο
- 50 ml. ελαιόλαδο
- 1 σφηνάκι, ξύδι λευκό
- Φρέσκα αρωματικά, δυόσμος, θυμάρι και μαϊντανός
- 1 πρέζα αποξηραμένη ρίγανη
- 1 πρέα γλυκιά πάπρικα
- Αλάτι και πιπέρι
- 300 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
Για τη σάλτσα:
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 πολύχρωμες πιπεριές σε κυβάκια
- 50 ml. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 150 ml. κονιάκ
- 1 lt. κρέμα γάλακτος
- Φρέσκο θυμάρι
- Αλάτι και πιπέρι
- 200 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
Προαιρετικά πατάτες τηγανιτές, ως συνοδευτικό
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παραπάνω βίντεο!
Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Μπανόφι στο ποτήρι