Λαχταριστή συνταγή για κρεμμυδοπιτάκια και γαλλική κρεμμυδόπιτα
02.10.2022
1
'Λαχταριστή η σημερινή συνταγή που ετοιμάζει ο σεφ Γιώργος Τσούλης στην κουζίνα της «Ελένης». Κρεμμυδοπιτάκια και γαλλική κρεμμυδόπιτα, μια εύκολη, λαχταριστή και γρήγορη συνταγή, για όλα τα γούστα.
Υλικά:
Γαλλική κρεμμυδόπιτα:
- 1 κιλό κρεμμύδια, κομμένα στη μέση και έπειτα κάθετα σε λεπτές φέτες
- 150 γρ. βούτυρο
- 150 ml κονιάκ
- 550 ml ζωμό βοδινού
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 2 γαρύφαλλα ολόκληρα
- 1 φυλλα σάφνης
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 6 φέτες μπαγκέτας
- 200 γρ. γραβιέρα
- τριμμένη
- Μαϊντανός για το σερβίρισμα
Κρεμμυδοπιτάκια:
Για τη ζύμη:
- 450 γρ. αλεύρι μαλακό
- 40 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 30 ml ρακή
- 185 ml ηλιέλαιο
- Σουσάμι, για το πασπάλισμα
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παραπάνω βίντεο!
Μάθετε ακόμα: Το πιο ζουμερό κέικ σοκολάτας